El Futbol Sala Vilafant va presentar fa uns dies els set equips oficials amb què compta per a aquesta temporada 2018-2019. Tot i que el cub es va fundar com a tal l'any 1992, des de fa tres temporades s'ha assentat a Vilafant, on creix anys rere any, tant en nombre d'equips com de jugadors, «que ara rondem els 75-80», explica el president del club, Alain Jacobs.

A escala general, Jacobs creu que el club ha de créixer «per seguir formant jugadors de base, per tal que puguin nodrir el primer equip» d'un Vilafant que és l'únic equip federat a la comarca.

A escala més concreta, el president assegura que un dels objectius de la temporada vinent és aconseguir l'ascens de Primera Catalana a Divisió d'Honor, ja que «seria un al·licient més» tant per al club com per a l'equip per seguir creixent.

«De mica en mica i a través del boca orella anem augmentant jugadors, i cada vegada ve més mainada -també els que juguen a futbol gespa- a provar el futbol sala, que enganxa molt», explica Jacobs.

Una de les claus de l'èxit és el treball de cada dia, que no seria possible sense el «bon tracte que tenim amb l'Ajuntament del poble, que ha cregut en nosaltres», diu Alain Jacobs. «Sí que és veritat que el bàsquet ocupa gran part del pavelló i ens hem d'adaptar, però de moment ens adaptem», assegura.

Més de set equips

A més dels set equips federats, el club també es desplaça a Pont de Molins per ensenyar el futbol sala. I de cara a la temporada vinent, des del club preveuen que podran tenir un prebenjamí, que s'afegiria a la llista d'equips, que s'ampliaria a vuit. «A poc a poc i amb bona lletra, anirem creixent», afirma Alain Jacobs.