El discurs que fixa la permanència com a únic objectiu ja fa temps que ha caducat a Llagostera. En caiguda lliure a les últimes temporades, l'equip d'Oriol Alsina no només ha decidit prémer el pedal del fre, sinó que també ha posat la directa per tornar a mirar cap amunt. No entrava en els plans inicials, o almenys això és el que s'ha transmès durant un grapat de jornades, encara que el conjunt blaugrana ha rendit des del primer dia i sempre se l'ha vist instal·lat a les posicions capdavanteres del grup cinquè de la Tercera Divisió. Tant és així que ara, a punt d'encarar l'últim i decisiu tram de la temporada, el Llagostera té a les seves mans la possibilitat de classificar-se per al play-off d'ascens. Fins i tot, el primer lloc també és ben a l'abast, cosa que li donaria un clar avantatge a la promoció per pujar de categoria. Ara bé, el calendari que té al seu davant és ben exigent i alhora capritxós.

A dia d'avui, els d'Alsina són segons amb 69 punts. Els mateixos que el líder, L'Hospitalet. I dos més que el tercer classificat, un Prat que en té 67. Ara mateix, aquests tres equips són els més ben posicionats per lluitar per la primera plaça. L'Horta, quart, compta amb 60 punts, mentre que el Sant Andreu, cinquè i el primer que està ara mateix fora del play-off, en té 57. El desavantatge del Llagostera respecte als seus dos rivals directes és que jugarà un partit menys. Li tocarà descansar ben aviat, cosa que no hauran de fer ni L'Hospitalet ni tampoc el Prat. Per tant, una clara opció perquè un i altre sumin i puguin deixar enrere els blaugranes. A més, els gironins jugaran els mateixos partits a casa que a domicili: tres. Pel Municipal, un autèntic fortí al llarg d'aquesta temporada (14 victòries i només 3 derrotes), hi passaran el Reus B, Terrassa i Fundació Grama. A fora tocarà visitar els camps del Castelldefels, Granollers i Ascó, on tancaran el curs.

Una dada més. El Llagostera jugarà amb tres rivals que ara mateix estan a la desena posició o per sobre. Els altres tres ocupen una de les cinc últimes places. A favor seu, pot jugar el fet que els dos últims compromisos, contra Fundació Grama i Ascó, siguin davant equips que ja han perdut la categoria i que, per tant, ja no tindran l'al·licient de salvar-se. Un altre punt positiu és que d'aquí a quatre jornades, el Prat i L'Hospitalet es veuran les cares. Un duel directe que, depenent del resultat final, pot beneficiar els d'Oriol Alsina. Tot hipòtesis, això sí. El desenllaç real només arribarà quan rodi la pilota.