El Pavelló Municipal s'omplirà de gom a gom diumenge per veure el que és, de moment, el partit més important de la temporada per al Quart Germans Cruz. La magnífica trajectòria de l'equip aquest curs, amb revalidació del títol de Lliga Catalana EBA inclòs, està calant entre una afició entregada a una plantilla genuïnament gironina i amateur. És per això que s'espera un gran ambient diumenge (19.00) per veure el partit entre el Quart Germans Cruz i el CB Tarragona. O el que és el mateix, el duel segon contra primer que definirà les opcions del conjunt gironí de disputar la fase d'ascens a LEB Plata. Tota una fita per al conjunt gironí, que manté un frec a frec contra l'històric club tarragoní que té com a únic objectiu de la temporada l'ascens de categoria. «Avui dia és el partit més important que tenim. Hem guanyat la Lliga Catalana i durant gairebé tota la Lliga hem estat en llocs d'ascens. No hem acabat la feina; volem arribar fins a la final», assegura Carles Ribot, l'entrenador gironí. En aquesta línia, Ribot avisa que el Quart està «gaudint i no té res a perdre contra un CBT que s'ha marcat com a obligació pujar».

Cal recordar que aquesta Final A-4 la disputen els dos primers dels grups CA i CB. Els tres primers d'aquesta eliminatòria A-4 accedeixen a la fase definitva d'ascens a LEB Plata. Il·lusió contra obligació es podria titular la prèvia d'un partit històric per al Quart. Tan històric com perillós, perquè si bé una victòria contra el CBT dispararia les possibilitats de poder disputar la Final A-4 prèvia a la fase d'ascens a LEB Plata, una derrota complicaria fins i tot l'accés a aquesta primera ronda A-4. El Quart depèn d'ell mateix per ser-hi. Comptant la de diumenge, resten tres jornades per acabar el campionat regular i el conjunt de Carles Ribot és a una victòria del CBT. La derrota a la primera volta per 77-75 a la pròrroga fa que els gironins hagin de vèncer per més de 2 punts per avançar els tarragonins a la classificació. Ara bé, una derrota combinada amb un triomf de l'Igualada podria suposar, fins i tot, dir adeu a les possibilitats de jugar la Final A-4. «És un partit molt perillós per a nosaltres», recorda Ribot. I és que en cas de perdre contra el Tarragona i que l'Igualada superés el Salou, el Quart cauria a la tercera plaça perquè tenen perdut l' average particular amb els de l'Anoia. Els rivals del Quart les dues últimes jornades seran el Mataró i l'Olivar, mentre que el CBT se les heurà amb l'Olivar i l'Esparreguera. L'Igualada, de la seva banda, jugarà contra el Cornellà i el Martorell.

El partit a Tarragona es va decidir a la pròrroga (77-75) després de 40 minuts d'allò més igualats. Per a Ribot, l'objectiu serà «competir» contra un equip fet i parit per ascendir a LEB Plata. «Sabem on som. El CBT és un equip fet per pujar. Al Quart no hi ha cap jugador que cobri. Tots tenen la seva feina o els seus estudis i venen perquè els agrada. Som els únics de la categoria que no paguem i, a més a més, tenim el 100% de la plantilla gironina. Això té molt de mèrit», subratlla el tècnic. Ribot confia que el seu equip planti cara al CBT. «Si competim i tenim les nostres opcions estaré encantat. Llavors, si és un cara o creu, ja dependrà de molts factors», diu.