Quan et jugues tant a un partit i les coses no surten com esperaves, fa mal. L'Escala, que ha somiat amb l'ascens durant bona part de la temporada des de la primera o segona posició, va veure's sorprès pel Sant Jaume de Llierca (4-1), un rival de mitja taula. Els locals van sentenciar ja a la primera part amb quatre gols, que els escalencs van replicar tímidament amb una diana de Denilson Rivas des del punt de penal. En conseqüència, ha passat el que més temien. Els de Sepu cauen a la tercera posició i es despengen de les opcions d'ascens, que ara defensen el Guíxols i el Bescanó. No obstant això, l'Escalà està a només un punt del play-off i a tres del líder. La pròxima jornada tindrà una oportunitat d'or per tornar a reenganxar-se rebent el Santa Pau, cuer de Segona Catalana.

La Marca i el Base, tampoc

Després de perdre a Camprodon i encadenar una dinàmica de quatre empats consecutius, la Marca de l'Ham continua encallada. Els figuerencs van perdre per la mínima contra el Bescanó, un rival molt exigent que va avançar-se a la primera part aprofitant una pilota morta dins l'àrea. La propera jornada visitaran el Besalú, que amb tres punts menys (29) també lluita per allunyar-se de la zona de descens.

D'altra banda, el Base Roses continua sumant sense obtenir premi. L'empat contra el Tossa (2-2), un rival de mitja taula, no ha evitat que els rosincs tornin al cuer. La pròxima jornada tindran un repte complicat a Quart.