Pascua, un dels jugadors clau del partit. ANDREA BOLCATO

El sènior de l'Adepaf i el sènior femení de l'Escala, els dos juguen a Tercera Catalana, van aconseguir, la jornada passada, el bitllet per acabar segons a la classificació. Tot i que no han de punxar en el que queda de lliga -quatre i sis partits, respectivament-, ho tenen tot de cara, i d'aquesta manera ser dels primers equips a tenir alguna opció de pujar a Segona Catalana, ja que només hi opten segur els primers classificats.

Els de Jordi Marull, amb setze victòries i sis derrotes, es van desfer del Santjoanenc (68-61) després d'un partit molt igualat que van saber gestionar, sobretot en el tram final. A Palamós, últim classificat, voldran seguir amb la mateixa dinàmica i tenir opcions de tornar a Segona quatre temporades després.

Les de Susi Martí, amb divuit victòries i tres derrotes, van vèncer la Vall d'en Bas de manera clara (74-36) gràcies a un molt bon joc de les escalenques, que tot apunta que es quedaran a les portes del campionat de lliga per tercera temporada seguida. A més, les blau cel també van vèncer el Tossa (34-72) en el partit pendent de Carnaval, de la jornada 19.

Els dos equips, però, saben que difícilment podran ser primers, ja que tenen el Bescanó i el Blanes a quatre i a dues victòries.

També a Tercera, al mateix grup que l'Adepaf, el sènior masculí de l'Escala va caure a la pista de l'Olot (74-71), penúltim classificat, i es complica la vida, ja que és el primer equip que no farà play-off de descens, tot i que està empatat amb els dos equips que sí que en faran. I l'Escolàpies femení, al grup de l'Escala, va perdre a la pista del líder Blanes (57-23) en un partit que va jugar fa setmanes.

L'Escala es va endur la victòria contra la Vall d'en Bas. BASILI GIRONÈS.

Cara i creu a Vilafant

Els dos equips de Segona Segona Catalana de la comarca, els del Vilafant, van tenir una jornada ben diferent. Per un costat, el femení va guanyar els dos partits que jugava: el corresponent a la jornada, contra l'Olot (50-63), i el pendent de Carnaval, contra el Roda (80-45). Les de Francis Rodríguez són cinquenes empatades amb el Vilablareix, que és quart, i reben dissabte l'Onyar, que va tercer.

Per l'altre costat, el masculí va perdre a la pista d'un rival directe, el Vic B (77-73), amb qui van perdre també el bàsquet average, i és en zones de play-off de descens a Tercera abans de rebre el líder, el Salt B, aquest dissabte (19.30 h).

Finalment, el Roses femení, també a Segona, va tornar a caure a la pista del Farners (47-34) en un partit on van plantar cara.

CINC DE LA JORNADA

Gio Revilla - Vilafant - Segona Catalana

Guillem Pascua - Adepaf - Tercera Catalana

Anna Casabella - l'Escala - Tercera Catalana

Conor Bradshaw - Castelló - Tercera Territorial

Esteve Dorca - Escolàpies - Tercera Territorial