Pertànyer a un club humil no és sinònim de bloqueig esportiu. Sinó tot al contrari. I és que competir davant de nedadors que ja d'entrada estan afavorits perquè les seves entitats compten amb un bon coixí econòmic, implica que assolir les teves fites sigui encara molt més màgic. Per poc poder adquisitiu que tinguis. Això sí, cal picar molta pedra i implicar-s'hi personalment. Pere Ansón, del CN Figueres, va plantar-se al Campionat d'Espanya d'hivern -on va fer una gran actuació quedant 11è als 200 metres braça i obtenint el bitllet per participar a l'estatal d'estiu- acompanyat dels seus pares, que van fer-se càrrec de les despeses del viatge perquè el club figuerenc no podia assumir-les.

«Després de lluitar tant per classificar-me, l'estatal va ser una experiència molt gratificant. Em va saber greu perquè en Sergi Lleó i en Biel Canaleta també tenien molts números d'anar-hi, els vaig trobar a faltar. Volia passar-m'ho bé, ahora que intentava donar el millor de mi. Pel nombre de socis que hi ha, el club disposa de pocs recursos i és impossible que ens ho pagui tot», explica Ansón. El nedador, de 14 anys, ja havia participat al Campionat d'Espanya com a aleví i enguany ho feia estrenant-se a infantil. «L'esforç d'haver arribat fins a aquí es tant dels meus entrenadors com dels meus pares, no només meu. Tots hi som», diu.

Fent referència als tècnics, en Pere i la resta de nedadors del CN Figueres compten amb el suport d'Hèctor Ruiz. El de Vilamalla va veure's obligat a retirar-se de l'alta competició i va arribar al club figuerenc la temporada 2016-17 per donar un salt qualitatiu a totes les categories. «És molt polivalent. Tant et pot nedar uns 200 m braça com uns 1.500 m. El pots veure nerviós però és molt metodològic. Ara polim detalls tècnics perquè és en la seva edat quan la progressió s'endureix a l'hora de marcar diferències. Està treballant molt bé i confio que també es classifiqui per a l'estatal d'aigües obertes», comenta Ruiz. L'entrenador assegura que «el gran salt d'en Pere va començar a final de la temporada passada, recollint els resultats de tots els entrenaments als Campionats de Catalunya».

Entrenant tots els dies de la setmana -excepte diumenges- amb doble sessió els dimarts i dijous, és evident que la implicació per avançar en el món de la natació és màxima. «L'objectiu és treballar fort per baixar posicions i fer millor temps a l'estatal d'estiu. La meva millor marca personal en llarga és 02:37.00», confessa el de Castelló d'Empúries. Des de la seva arribada al CN Figueres farà dues temporades, atret per l'experiència de l'Hèctor, diu que «al club m'han transmès moltes coses per millorar i vull seguir creixent aquí».