L'Estadi de la Ceràmica, llar del Vila-real, es converteix aquesta nit (21.30 hores) en l'última parada del Barça abans que l'equip que entrena Ernesto Valverde afronti la seva setmana gran. Seran uns dies en què els blaugranes rebran l'Atlètic de Madrid al Camp Nou, el seu immediat perseguidor a la Lliga, i després viatjaran a Manchester per inaugurar els quarts de final de la Lliga de Campions.

A Vila-real el Barça no hi ha perdut en les seves últimes nou visites, en què ha sumat sis victòries i tres empats. Sembla el lloc ideal perquè Valverde doni descans a alguns dels seus millors homes, començant per Leo Messi i Luis Suárez. Si finalment tots dos descansen, homes com Philippe Coutinho i Malcom Felipe d'Oliveira tindrien una oportunitat d'inici al costat de Kevin-Prince Boateng, que també podria gaudir d'una oportunitat.

De la seva banda, l'extrem Ousmane Dembélé continua recuperant-se del trencament del bíceps femoral de la cama esquerra i sembla improbable que arribi a temps per jugar contra l'Atlètic aquest dissabte. També és dubte el porter Jasper Cillessen, fora de la convocatòria contra l'Espanyol per unes molèsties al maluc.

A Vila-real, tenint en compte el que li ve, Valverde també podria rotar un dels seus dos futbolistes intocables al centre del camp: Sergio Busquets o Ivan Rakitic. Arturo Vidal i Arthur Melo completarien la medul·lar.

I en defensa, Clement Lenglet podria deixar el seu lloc a l'onze a Samuel Umtiti, mentre que Nelson Semedo seria l'escollit per rellevar Jordi Alba al lateral esquerre, si el tècnic decideix també asseure el 18 blaugrana. Gerard Piqué, que porta disputats tots els minuts de Lliga aquesta temporada, sembla que es mantindrà a l'onze una setmana més.

Urgències i baixes

Si el matx d'avui pot no ser prioritari per al Barça, líder indiscutible del campionat amb 10 punts d'avantatge sobre l'Atlètic de Madrid i 12 sobre el Reial Madrid, per al Vila-real l'enfrontament es presenta com a vital. Després de la derrota a Vigo (2-3), l'equip que dirigeix Javier Calleja s'ha situat a un punt de la zona de descens. En el capítol de lesionats, segueixen fora de l'equip Bruno Soriano, Manu Trigueros, Javi Fuego i Miguelón; als quals se sumen Gerard Moreno i Jaume Costa. La bona notícia és el retorn del defensa Funes Mori.