Vilafant va celebrar dissabte de la setmana passada l'acte de reconeixement als esportistes i entitats esportives del poble, el premi anomenat Mencions Esportives. La quarta edició dels guardons consolida un any més el certamen, que va sorgir amb dos objectius: «D'una banda, per animar la gent perquè faci esport i, de l'altra, perquè tothom conegui què fan els vilafantencs i les vilafantenques», explica el regidor d'Esports.

L'acte, que es va fer al Casal de la Gent Gran- que era ple a vessar-, va estar encapçalat per l'alcaldessa, Consol Cantenys, i el regidor d'Esports, César González, i va ser presentat per Carles Insa, business and personal coach, de l'institut transpersonal FundAres, que va comentar alguns dels aspectes del treball i de la formació d'equips.

Els premis eren escollits entre tres jurats: per un costat, les entitats esportives; per l'altre, els regidors del consistori, i, finalment, la gent del poble, cada grup amb un percentatge igual (33,3 %), per «tal que tots els agents implicats hi poguessin dir la seva, i perquè fos el més democràtic possible», explica González.

Quatre categories, sis premiats

El Mencions Esportives, doncs, va premiar sis entitats o personalitats del poble. En la categoria d'Una vida dedicada a l'esport, va rebre el premi Macià Masó, sempre vinculat al Vilafant CF, al llarg de moltes dècades.

En la categoria de Comparteixo amb Vilafant es van lliurar dues mencions, d'una banda, al club de judo Hajime, i, de l'altra, al club de judo Nakar, tots dos molt actius en el dia a dia a la comarca.

En la categoria d'Aquest és el meu any també van ser dos els guanyadors: el Vilafant Club de futbol, que està d'enhorabona perquè compleix cent anys, i el taekwondista Ramon Ruiz.

Finalment, en la categoria de Faig esport malgrat que, el premi va ser per a Pere Padrós Jou. Aquesta categoria premia aquelles persones «que sembla mentida que facin esport per les dificultats que puguin tenir, però que malgrat això, les superen i són un exemple per a tots», diu el regidor.