Després de tenir el principal objectiu -que no era cap altre que la permanència- al sac, el Jonquerenc va enfilant camí cap a l'ascens a l'OK Lliga femenina. Guanyant-se el bitllet per disputar el play-off d'ascens a la repesca, les de Judith Carreras han fet un pas endavant enduent-se el duel d'anada a la pista del Vilanova (1-3).

«Lligar la categoria a mitja temporada ens ha donat molta seguretat perquè ja venim amb la feina feta i, a partir d'ara, tot el que es presenti és per gaudir. Estem molt contentes i il·lusionades per avançar, però si ens eliminen ens quedarem igualment amb el cap ben alt. Som conscients que hi ha encreuaments molt complicats i pensar únicament a pujar a l'OK Lliga seria desmesurat», assegura l'entrenadora. De moment, la primera prova ja està superada.

Les frontereres van superar amb nota un partit «molt dur en l'àmbit físic i psicològic». Arribant al descans amb tot obert, perquè el marcador no s'havia mogut encara gràcies al treball defensiu, el duel va decidir-se a la segona part. A poc a poc, les de Carreras van entrar al joc . Desaprofitant un penal per avançar-se, va ser el Vilanova l'encarregat d'obrir la llauna resolent un tres contra dos. Laura Viella va posar l'empat de falta directa, en una acció que va suposar l'expulsió d'una jugadora del conjunt local. Immediatament, el Jonquerenc va remuntar el partit castigant en una altra jugada d'estratègia. Amb el marcador a favor, les visitants van sentenciar a l'últim sospir tallant una bola per sortir a la contra i marcar amb facilitat, ja que la portera estava fora de la seva posició.

«Va ser un partit molt igualat, en què vam oferir una defensa sòlida i contundent. Aprofitar la contra va ser clau per a la victòria. Vam saber jugar les nostres cartes, traient profit dels nostres punts forts», explica Carreras. La tornada serà aquest dissabte a la Jonquera (19.30 h), on es decidirà si s'avança o no en la promoció d'ascens.