Després de la victòria de Miguel Ángel López (Astana) i el tercer lloc en la general d'Egan Bernal (Sky), el ciclisme colombià ha demostrat estar en un moment dolç en la Volta Ciclista a Catalunya, on dues de les seves primeres espases s'han postulat per donar guerra en el Giro d'Itàlia. Tots dos ciclistes, als quals s'ha sumat Nairo Quintana (Movistar), quart en la general, van ser els grans animadors de la ronda catalana, especialment en les dues etapes pirinenques, amb final al dos alts gironins com Vallter 2000 i La Molina. En les jornades d'alta muntanya, es va ratificar que el ciclisme colombià té tres primeres espases disposades a lluitar per grans voltes.

En l'última etapa amb final a Barcelona, López es va defensardels atacs de Yates i, protegit pel seu equip, es va convertitr en el quart colombià a inscriure el seu nom en el palmarès de la Volta després de les victòries de Nairo Quintana (2016), Hernán Buenahora (1998) i Álvaro Mejía (1993).

L'etapa d'ahir, amb el mític final al circuit de Montjuïc, va ser per a l'italià Davide Formolo, que va creuar la meta en solitari. En segona posició hi va arribar, a 51 segons, el mallorquí Enric Mas. Mentrestant, els favorits per la general van arribat junts, per la qual cosa Miguel Àngle López va mantenir el lideratge en la classificació general.