Maverick Viñales no va poder acabar el Gran Premi de l'Argentina, celebrat al circuit de Termas del Río Hondo, després d'anar-se'n per terra en l'última volta. El pilot gironí es va tocar amb Franco Morbinelli i això el va fer desequilibrar quan rodava entre els deu primers, lluitant pel quart lloc.

Va ser Marc Márquez qui va dominar de principi a fi en solitari per guanyar la seva primera cursa de la temporada, mentre que Valentino Rossi i Andrea Dovizioso van completar el podi.

El vigent campió es va posar primer en la sortida i va començar a posar un ritme que ningú va poder seguir, agafant una distància d'un segon per volta respecte als rivals.

Després de ser segon a Qatar, Márquez va pujar al lloc més alt del podi, com ja va fer al circuit argentí els anys 2014 i 2016. Amb el recital del de Cervera, la cursa va quedar reduïda en la lluita per la segona i tercera posició. Després de Márquez, sis pilots se les van jugar, però Rossi i Dovizioso van obrir forat per quedar-se al caixó.

Ara, el Mundial se'n va a Austin, on Márquez té un domini total amb sis de sis en victòries, i ho farà amb el pilot de Repsol Honda com a líder del Mundial amb 45 punts, quatre més que Doviziosa i 14 que Rossi. Amb la cinquena posició a l'Argentina, el català Álex Rins és quart de la general amb 24 punts.

El nou vegades campió del món va passar tota la cursa darrere el seu compatriota, fins que en l'última volta el va avançar. D'aquesta manera, Rossi torna a demostrar que no perdona un diumenge, encara que Dovizioso és qui, a priori, ha de ser el rival de Márquez en la lluita pel títol.

Mentrestant, Álex Rins i Jorge Lorenzo van firmar sengles remuntades, encara que amb diferent gust. El de Suzuki es va refer d'acabar en una mal setzena posició en la qualificació i va acabar en el cinquè lloc. Mentrestant, el mallorquí va tenir una mala sortida que el va deixar en l'última posició, però va poder acabar dotzè en la seva segona carrera com a pilot de Repsol Honda.