Marc Márquez va aconseguir la maneta de poles a l'Argentina, després d'imposar-se ahir a la Q2 del circuit de Termas de Río Hondo -la segona cita del Mundial de MotoGP. El pilot de Cervera va superar Maverick Viñales, segon, i Andrea Dovizioso, tercer. L'actual campió del món va confimar un cap de setmana de domini absolut, on només se li va escapar l'FP2. Márquez (Repsol Honda) va arribar a la lluita per la graella, on va signar un temps de 1:38:304, per adjudicar-se la primera posició de sortida.

A poc més d'una dècima, va quedar Maverick Viñales (Yamaha). El pilot de Roses va avançar-se a Dovizioso (Ducati) per només 10 mil·lèsimes. L'italià, campió al GP de Qatar fa tres setmanes, va col·lar-se entre les motos de Yamaha, ja que va trobar-se Valentino Rossi fent un gran pas endavant per quedar-se la quarta posició.

La cita d'Argentina del 2018 va obrir la guerra de Rossi amb un Márquez que va tenir una cursa boja amb tres sancions, suposant la definitiva per passar al d'Urbino. Encara que l'any passat se li va escapar, el de Cervera suma la cinquena pole en sis anys. D'altra banda, Jorge Lorenzo va aconseguir quedar entre els millors amb la segona posició ahir, però, tot i entrar a la Q2, sortirà dotzè per darrere de Pol Espargaró. La igualtat de l'inici de temporada a la categoria reina també va quedar palpable a la Q1, on Àlex Rins (Suzuki) va veure truncades les seves altes apsiracions i va acabar quedant setzè.

Vierge repteix «pole» a Moto2

Xavi Vierge sortirà una altra vegada des de la pole després lluitar per millorar els seus resultats al GP d'Argentina respecte la temporada passada. Àlex Márquez va tenir bones sensacions, encara que al final sortirà avui des de la quarta posició. Entre ell i Vierge només hi ha 47 mil·lèsimes de diferència.

Jaume Masiá s'imposa a Moto3

El pilot valencià, Jaume Masiá, va aconseguir el millor temps en la segona classificació del GP d'Argentina de Moto3, desfent-se del seu compatriota Arón Canet. El gironí Albert Arenas continua lesionat.

El d'Algemesí, amb 18 anys, va dominar des dels primers lliures i va fer valer la seva marca d'1:48:775 en una sessió estranya en la qual els pilots van esgotar els primers minuts esperant que algú obrís la pista del circuit de las Termas de Río Hondo. La resta de pilots espanyols, Raúl Fernández, Marcos Ramírez, Alsono López i Vicente Pérez no van tenir tanta sort.