El Bordils va trencar una sèrie de quatre derrotes consecutives, el dia que més falta li feia. I no era fàcil, guanyar a Pontevedra. Perquè la mala dinàmica i els mil obstacles amb els quals estan afrontant aquest curs els homes de Sergi Catarain farien dubtar a qualsevol. Excepte a ells, que fa anys que converteixen en normal el que no ho és. Que amb tantes limitacions i uns recursos molt inferiors als dels seus rivals, els gironins mantinguin la seva plaça a la segona màxima categoria de l'handbol estatal és una assegurança. Especialment, en dies com ahir. No seran ells el que llancin la tovallola.

L'inici del partit va ser majúscul, i allà es va forjar un triomf que el Novás va lluitar fins al final (28-30), retallant el desavantatge amb el qual va arribar al descans (11-17). El Bordils, fort en defensa i solvent en atac, va començar a tenir petites rendes de tres gols que ben aviat van passar a ser de sis o set; demostrant que aquesta competitivitat i amor propi, val més que qualsevol gran pressupost. Perquè a la vida, els diners no ho són tot.

A la segona part, però, el partit va fer pujada. L'impuls del Novás, més encertat que al primer temps, va estar a punt d'esguerrar-ho tot. Però liderats per un estel·lar Josep Reixach, autor de deu gols, el Bordils va sumar dos punts que l'allunyen de la part baixa.