Després de visitar dissabte passat un camp complicat com és el Rico Pérez, a l'Olot li toca rebre demà a la tarda (17.00 h) el Vila-real B, segon classificat de la categoria i un dels millors filials del futbol estatal. Per allà hi va passar no fa pas gaire temps Albert Blázquez, actual jugador del conjunt de la Garrotxa. El lateral va arribar a l'anomenat submarí groc l'any 2012 i hi va romandre durant tres temporades i mitja. No va ser fins a l'estiu del 2015 que va decidir canviar d'aires i posar rumb cap a terres olotines. «Van ser els millors anys de la meva vida. Érem gent jove, jugant molt bé a futbol, camps de grans condicions i una aposta clara pel futbol ofensiu», valora Blázquez quan se li pregunta per la seva etapa al club groguet.

Durant la seva etapa al Vila-real, el jugador olotí va actuar com a lateral, com ho ha estat fent tota la seva carrera. Tot i això, fa vuit jornades, davant el Conquense, Garrido va decidir situar-lo com a central en una línia de tres per tenir un defensor amb millor sortida de pilota i apostar per un carriler més ofensiu a la banda dreta. Aquell dia, el de Besalú va fer un bon partit i, des de llavors, ha actuat com a central en set de les últimes vuit jornades. «M'hi sento molt còmode. En defensa de tres sempre tens més seguretat i les funcions no són tan diferents a les d'un lateral. M'agrada perquè toco més la pilota», assegura.

En aquests set partits en els quals Albert Blázquez ha actuat a l'eix de la defensa, l'equip ha assolit un balanç de dues victòries, quatre empats i una derrota i només ha encaixat un parell de gols: en l'1 a 1 davant el Barça B i en l'1 a 0, de dissabte passat, al camp de l'Hèrcules. «Som un equip que tenim molt la pilota i jugant amb un migcampista més, com en les últimes jornades, tenim més control i ens ataquen menys. Aquesta és una de les claus del nostre bon nivell defensiu», analitza.

Sent novens a la classificació, a 8 punts dels descens i a 9 del playoff per pujar de categoria, sembla que l'Olot ha quedat en terra de ningú, però això no priva l'equip de tenir objectius ambiciosos com, per exemple, classificar-se per la Copa del Rei de l'any vinent, a la qual entren els cinc millors de cada grup de Segona B sense tenir en compte els filials. «El primer que hem de fer és salvar la categoria per poder centrar-nos en altres objectius com la Copa. Volem atrapar la permanència el més aviat possible perquè l'Olot mai ha aconseguit assolir salvar-se amb solvència i sense patir», insisteix Blázquez, qui creu també que la derrota al Rico Pérez ja és passat i que l'equip té el cap posat en el Vila-real B.