L'Espanyol ha respost aquest divendres a les paraules del central blaugrana Gerard Piqué en les quals va assegurar, en el programa 'La Resistencia' de Movistar +, que el seu patrimoni superava el pressupost de l'entitat blanc-i-blava per a la present temporada.

Durant el programa, l'humorista David Broncano, que presenta l'espai, li va fer la pregunta que li fa a tots els seus convidats: "Quants diners tens?". A la qual cosa Piqué va contestar fent una comparació amb el club espanyolista, al qual el Barça precisament s'enfrontarà demà en el derbi de la lliga del Camp Nou.

L'equip del programa va buscar llavors el pressupost de l'Espanyol per a aquesta temporada i Broncano li va fer saber a Piqué que era de 57 milions d'euros. "No, no són 57, són molts més", va replicar el central català, entre les rialles del públic.

Piqué va al·ludir també als càntics que ha d'escoltar de l'afició periquita: "Són molt creatius. Fan unes cançons de puta mare. 'Piqué, cabrón, Shakira tiene rabo. Tu hijo es de Wakaso y tú eres maricón'. És fenomenal. Jo em pixo de riure".

L'Espanyol ha publicat aquesta tarda un missatge a Twitter amb el següent text: "La nostra afició. L'equip que es deixa la pell cada dia. Els nostres 119 anys d'història. El minut 21. El planter. El respecte als rivals. El cor blanc-i-blau. Aquest és el nostre patrimoni i el seu valor no es mesura en euros".

A més d'aquest text, l'entitat espanyolista va acompanyar la seva publicació amb una imatge d'una balança amb una bossa amb el símbol de l'euro i un periquito, amb un pes major al dels diners representat en la il·lustració.

De la mateixa manera, Ander Mirambell, olímpic en la modalitat d'skeleton i reconegut seguidor del club espanyolista ha publicat un tuit en què diu: "Avui és un dia trist per a l'esport, molts treballem per portar els valors del nostre esport dins i fora de la pràctica esportiva! Intentem transmetre a les noves generacions el que significa ESPORT... altres intenten ser protagonistes rient-se dels altres".

La penya espanyolista Ander Mirambell ha contestat a la publicació amb un altre tuit de crítica al jugador del Barcelona que afegeix: "Presumir, fanfarronejar, menysprear els teus companys de professió, i intentar humiliar el contrari no és el nostre estil. Afortunadament això ho deixem a d'altres. La nostra penya i el club fomenten els valors de l'esport i de la competició per engrandir la societat".