El Figueres es juga diumenge el seu futur esportiu i social. Al camp, els homes de Xavi Agustí rebran l'Ascó (16.30) en un duel vital per deixar definitivament encarrilada la permanència a Tercera Divisió; paral·lelament, aquella mateixa tarda, entre les 15.00 i les 19.00, els socis hauran de decidir qui serà l'encarregat de dirigir la Unió els propers sis anys en unes eleccions que enfrontaran el fins ara president, Narcís Bardalet, amb el periodista Luismi Martínez. Per tal de fomentar una gran assistència a Vilatenim, el club empordanès ha decretat el partit d'accés gratuït, donada la transcendència dels tres punts. L'estadi del Figueres pot presentar, per tant, la millor entrada de la temporada, per sobre dels 500 aficionats.

Diumenge a Santa Coloma de Gramenet, el Figueres ja va fer un pas endavant molt important per no patir pel descens guanyant la Fundació Esportiva Grama per 0-1, amb un gol de Ritxi Mercader. D'aquesta manera, la Unió té un marge de sis punts sobre les posicions de perill que, precisament, marca l'Ascó, el rival d'aquest cap de setmana (34/28). Falten vuit jornades per al final de la lliga i en cas que els de Xavi Agustí tornin a guanyar diumenge allunyaran el descens a 9 punts quan en quedaran 21 en joc, 18 per a la majoria de rivals de la zona baixa perquè encara no han complert la jornada de descans d'aquesta volta. Per estar absolutament tranquil el Figueres també hauria d'intentar evitar la cinquena posició per la cua, que conduiria a Primera Catalana en cas que algun equip català de Segona B baixés a Tercera. Ara el dissetè és el Sants, amb 33 punts, els mateixos que el Castelldefels i un menys que la Unió.

La jornada de votacions es farà entre les 15.00 i les 19.00 al hall de l'accés a tribuna. El club confia que el recompte serà ràpid i que aquell mateix vespre es podrà anunciar el nom del guanyador.