Espanya buscarà aquest vespre a Malta (20.45, La 1) la segona victòria en la fase de classificació per a l'Eurocopa. Després de l'estrena amb un triomf per la mínima davant Noruega, un partit contra Malta sempre porta el record de l'històric 12-1. Aquell 21 de desembre de 1983, Espanya tancava la fase de classificació per a l'Eurocopa '84 i havia de guanyar per onze gols de diferència per classificar-se. I el miracle es va produir al Benito Villamarín.

Han passat 35 anys i la visita a Malta deixarà un curiós retrobament. Aquell porter golejat, John Bonello, té descendència. El seu fill Henry Bonello serà titular davant Espanya.

Ara la selecció dirigida per Luis Enrique arriba al partit després dels problemes amb el gol que va tenir contra Noruega. Avui Sergio Ramos, que va desembussar el partit de dissabte a Mestalla amb un penal a l'estil Panenka, tornarà a liderar la defensa. La novetat podria ser Sergi Roberto al lateral, mentre que Mario Hermoso podria rellevar Íñigo Martínez al costat de Ramos. El seleccionador medita canvis, i jugadors com Sergio Canales o Iker Muniain compten amb opcions. En punta tot apunta a la continuïtat de Morata. Espanya es trobarà amb una selecció que acaba de guanyar el seu primer partit d'una fase de classificació a una Eurocopa tretze anys després. Un triomf per començar amb bon peu la fase de classificació assolit contra Illes Fèroe (2-1).