Gaudir dels petits plaers de la vida s'ha convertit en una premissa per a molta gent. Generalment, vivim immersos en la rutina de la feina i a vegades és necessari trencar-la. Considerant el seu potencial, Maçanet de Cabrenys ha apostat per promocionar el turisme de silenci amb el projecte La vall infinita. D'entre la diversitat d'activitats que es proposen, el municipi ha sigut pioner en la creació de La Infinita, la 1a Marxa E-Bike gastronòmica que se celebrarà el pròxim cap de setmana de l'11 i 12 de maig. De ben segur, no deixarà indiferent a ningú.

«Sabem que hi ha moltes proves esportives i no serà fàcil introduir-se en aquest món, per això hem apostat fermament a fer una cosa diferent i que sortís de la rutina. No volem cap competició, sinó que els participants s'ho passin bé i gaudeixin del nostre entorn», assegura l'alcaldessa de Maçanet de Cabrenys, Mercè Bosch. Qui també ha dedicat molt d'esforç perquè la marxa sigui una realitat és Marc Bosch, gerent d'E-Bikes Tramuntana. «Potser, un dels punts més importants és que no hi haurà crono. La sortida serà diumenge a les 9 del matí i, a partir d'aquí, que cadascú decideixi. Volem que els participants recordin per on han passat», diu en Marc.

De moment, l'organització ja ha pogut lligar dos punts pels avituallaments, en llocs estratègics per gaudir del paisatge, d'aquesta ruta de 40 km i aproximadament 1.600 m de desnivell: el nucli de Tapis i el Molí d'en Robert. A cada lloc, hi haurà productes típics dels locals maçanetencs i tastets de vi per fer l'experiència més enriquidora. Encara que el recorregut està pensat per bicicletes elèctriques, els qui ho prefereixin podran fer-lo amb BTT. El preu de la inscripció és de 35-40 euros.