Catorze victòries i vuit derrotes, aquest és el balanç del sènior femení del Vilafant, que juga a Segona Catalana per tercera temporada seguida. Les noies de Francis Rodríguez tenen un partit menys que la resta, però tot i això són sisenes, després d'encadenar quatre victòries seguides. L'última, el passat cap de setmana, a casa contra el Tona (63-48), on van anar guanyant durant els quaranta minuts de joc.

Les vilafantenques poden mirar cap a les zones de play-off, i a més tenint en compte que dissabte visiten l'Olot, quinzè classificat, i diumenge reben el Roda, que és dotzè, partit corresponent a la jornada 20.

A la mateixa categoria, el Roses, que ja és matemàticament equip de Tercera Catalana, va plantar cara contra el Roda, però no va poder aconseguir la primera victòria de la temporada (vegeu pàgina 45).

Sense deixar el bàsquet femení, a Tercera Catalana, d'una banda, l'Escala va vèncer el Sant Celoni (36-59) i es manté a l'espera d'un error dels de dalt per poder ser segon, ja que si no s'haurà de conformar amb el tercer lloc, que ja té pràcticament assegurat.

D'altra banda, l'Escolàpies va punxar a casa contra el Lloret (45-79) i es manté a la zona baixa de la taula. A més, aquesta jornada ja la va disputar setmanes enrere, contra el Blanes, en què no va poder fer pràcticament res (57-23).

Quatre cares i dues creus en nois

En masculí, quatre dels equips de la comarca van guanyar i dos es van haver de conformar sumant només un punt. D'entre els guanyadors hi ha el primer equip masculí de l'Escala, a Tercera, que va superar la Bisbal B (75-82) gràcies a uns molt bons segon i tercer període. Tot i la victòria els escalens no poden badar perquè són el primer equip en zona de salvació.

També va guanyar l'Adepaf de Jordi Marull, que des de la línia de 6,25 m es va desfer del Bencriada Banyoles (60-81) en una gran segona meitat dels figuerencs. Uns figuerencs que són tercers i s'enfronten en el duel clau per a la segona posició amb el Santjoanenc, que és segon de Tercera Catalana, aquest dissabte (18 h).

Finalment, a Tercera Territorial, per un costat, el Grifeu-Llançà segueix amb la seva bona línia, i va superar de manera còmoda el Vall del Terri (78-56). Els llançanencs són líders i saben que no poden fallar cap jornada -en queden vuit- ja que el Fontajau és segon empatat a punts.

Per l'altre costat, l'Escolàpies va tornar a vèncer, aquesta vegada contra el Santjoanenc B (72-51). Els homes de Tete Quirante van repetir gràcies a la constància del seu joc durant els quaranta minuts, que els fa ser novens, amb vuit victòries i deu derrotes.

Pel que fa a les derrotes, el sènior masculí del Vilafant, a Segona, va veure tallada la bona ratxa de resultats, i amb el Quart B (61-54) i es va veure superat en un partit marcat per la igualtat. Ara mateix són el primer equip de la zona de descens, amb nou victòries, empatat amb els novens i els onzens.

I tampoc va guanyar el Castelló, a Tercera Territorial masculina, contra el Fontajau (76-50).

Cinc de la jornada

Carme Crous - Vilafant - Segona Catalana

Pau Esponellà - l'Escala - Tercera Catalana

Arnau Juanola - Adepaf - Tercera Catalana

Ona Cuspinera - l'Escala - Tercera Catalana

Mark Núñez - Escolàpies - Tercera Territorial