L'etapa d'avui amb partida i final a Calella donarà el tret de sortida a la 99a edició de la Volta Ciclista Catalunya, que comptarà amb un cartell de luxe. Alejandro Valverde, vigent campió, intentarà repetir triomf, però tindrà rivals durs com el seu company d'equip Nairo Quintana, el britànic Chris Froome, l'irlandès Dan Martin o els francesos Roman Bardet i Thibout Pinot que no li posaran les coses fàcils.

La comarca gironina acollirà les dues etapes reina de l'edició d'aquest any, amb els finals en alt a Vallter, dimecres, i La Molina, dijous. Abans, dimarts, Sant Feliu de Guíxols serà el final de la segona etapa que començarà a Mataró i tindrà 180 quilòmetres de recorregut. En principi, seran els esprinters de la talla de Michael Matthews, Daryl Impey o Andre Greipel que es disputaran l'etapa al municipi del Baix Empordà.

Aquesta mateixa localitat serà l'inici de la tercera etapa. Tindrà 179 quilòmetres, però els durs seran els últims 12, amb el final mencionat a Vallter 2000, un port amb 7,3% de pendent mitjana i amb rampes que arriben al 14%.

L'endemà, Valverde, Quintana, Froome i companyia tornaran a mirar cap amuny per enfilar-se fins La Molina, amb una etapa que començarà a Llanaras i tindrà 150 quilòmetres. Si el dia anterior els ciclistes només pujaran el port de primera categoria de Vallter 2000, en la quarta etapa n'hauran de pujar quatre. El primer, de primera categoria, el Coll de Coubet, i el seguirà el de categoria especial del Port de la Cuesta. Llavors, els corredors hauran de pujar dos cops La Molina, un port de 4,5% de pendent mitjana, però que segur que exigirà el màxim dels ciclistes.

Divendres, Puigcerdà acollirà la sortida de la cinquena etapa i serà l'últim cop que el pelotón passarà per territori gironí . El final a Barcelona, diumenge, amb les mítiques voltes al circuit de Montjuic dictaran sentència de la 99a edició de la Volta Ciclista Catalunya que promet ser molt igualada fins creuar la meta en l'última etapa.