El primer equip del Roses, que milita a Segona Catalana femenina, és cuer de la categoria sense haver guanyat encara cap dels 22 partits que ha disputat. El seu entrenador i coordinador del club, David Casellas, reconeix que ja saben que la categoria la perdran, tot i que «aquesta possibilitat ja la vam preveure a principi de temporada», assegura.

Fent memòria, que és important, el Roses va quedar campió de Tercera Catalana, i també dels Campionats de Catalunya, la temporada passada. Aquest fet va originar un dilema a l'equip: «Hi havia jugadores que no volien jugar a Segona, pel compromís en els desplaçaments que suposava, però, en canvi, n'hi havia que volien provar l'etapa a Segona -on l'equip hi ha jugat moltes temporades-, perquè a Tercera ja havien fet un any quasi perfecte», explica el tècnic.

Un cop es va prendre la decisió de jugar a Segona, «l'equip sabia que perdria dues de les jugadores puntals, però encaràvem el repte amb il·lusió», explica Casellas. I afegeix: Ens ho mereixíem!».

La temporada va fer un canvi molt brusc quan, amb poques setmanes de diferència, dues de les jugadores que «podien tirar del carro, que tenien assumit un rol més de lideratge i que tenien una bona capacitat anotadora», es van lesionar de gravetat el genoll.

Aquest fet va provocar que moltes de les jugadores «haguessin de canviar el seu rol dins l'equip, cosa gens fàcil comptant que ja són sèniors», diu Casellas, i que els resultats «no siguin gaire positius, almenys pel que fa al marcador, estrictament». A més, per si no n'hi havia prou, «les dues jugadores que es van lesionar eren de les que podien venir a entrenar entre setmana, i amb la casuística actual, els entrenaments són amb molt poques jugadores, fet que ho complica tot més», explica.

Relacionat amb aquest aspecte, cal tenir en compte la resistència física de les jugadores, que «al principi no era gaire, malgrat que cada dia hem anat creixent», comenta. «Cada dia augmentem més minuts, tot i que encara ens costa mantenir una regularitat durant molts minuts», afegeix. «Hem competit molts quarts, però en algun moment o altre se'ns acaben les energies», conclou.

«Una actitud de 10»

El que també reconeix Casellas és la bona actitud i predisposició de les seves jugadores, que han afrontat nous reptes, i que també «han crescut molt basquetbolísticament parlant i han fet un pas endavant», assegura. A més, el «compromís és molt alt, malgrat les dificultats que tenim», diu.

Queden vuit partits per acabar la temporada, i encara que el descens a Tercera es pot quasi certificar aquesta setmana, l'equip manté el desig de guanyar almenys un partit de lliga, «ja que acabar amb zero victòries seria un càstig massa dur per a les jugadores; seria una recompensa al treball incansable que han fet», pensa el seu entrenador.

«Crec que tindrem alguna possibilitat contra el Roda o contra el Farners, equips de la part baixa de la taula», esmenta Casellas, sobretot al tram final de lliga que «potser haurem recuperat alguna de les jugadores lesionades i estarem més ben treballades tant físicament com tàcticament», diu, també, el coordinador del club rosinc.