No s'hi val a badar. I encara menys quan queden vuit jornades per acabar la lliga. L'Escala, que ha estat flirtejant amb l'ascens a Primera Catalana durant bona part del curs, n'és ben conscient. I és que, ara mateix, només té una opció: guanyar. Això o perdre el lideratge de la competició, perquè en segona posició s'hi troba el Guíxols, que també té 59 punts i vol esgarrapar la primera plaça. No hi ha marge de maniobra. Els escalencs van certificar-ho aquest cap de setmana imposant-se al Can Gibert amb un contundent 3-0. Baldeh va decidir a la primera part amb un doblet, que va permetre sentenciar a la segona amb una diana de Sibideh. Amb la victòria, l'Escala continua tenint la confiança necessària per encarar aquest últim tram de temporada. Aquest dissabte visitarà al Sant Jaume de Llierca (16.30 h), un rival de mitja taula que no passa pel millor moment, amb quatre derrotes consecutives.

Abonats a l'empat

La Marca de l'Ham continua el transcurs de l'any abonada a l'empat. Amb només una victòria al derbi contra el Base Roses i dues derrotes, són set empats els que han sumat aquest 2019. L'últim va ser diumenge davant del Caldes de Malavella (2-2), tot i arribar al descans amb dos gols a favor. D'aquesta manera, els figuerencs se situen a la 12a posició amb 32 punts. Diumenge vinent rebran al Bescanó (16 h), el tercer classificat.

El got mig ple

El Base Roses lluitarà per la permanència i ha tornat a trobar-se amb la victòria imposant-se al Cassà (1-2). Els visitants van remuntar el partit després d'encaixar un gol al minut 53. La victòria permet als rosincs agafar confiança per sortir del descens i revifar el poc que queda de temporada. Sent penúltims amb 22 punts, tenen la salvació a només quatre punts. La pròxima jornada rebran el Tossa (16.30 h), que es troba a mitja taula amb 34 punts.