Els equips de les agrupacions de jugadors veterans del Figueres, Olot, Girona, Blanes, Palamós i Vilobí han celebrat, aquest dissabte al matí, a l'Estadi de Vilatenim, el Torneig del Centenari de la Unió Esportiva Figueres. La jornada ha estat carregada de retrobaments i anècdotes entre antics companys de vestidor de diferents èpoques. La festa ha tingut com a colofó un dinar de germanor al Pa Volador, amb l'assistència de nombrosos exjugadors del club figuerenc.

Els equips han jugat en el forat de dos camps de futbol 7 protagonitzat diversos moments emotius i divertits. El primer d'ells ha arribat només de començar l'enfrontament entre els veterans del Figueres i del Girona, entre els quals hi havia el seu president, Delfí Geli, quan el figuerenc Paco Muñoz ha sortit del camp en el que ha estat el seu darrer partit amb l'agrupació unionista. Els seus companys l'han acomiadat amb un passadís d'honor.

34

Torneig de Veterans del centenari de la Unió Esportiva Figueres

Sota un sol primaveral fort, la suor i els intents d'agradar, s'han barrejat amb moltes abraçades de complicitat i bon ambient entre els jugadors dels sis equips participants. "Això és el que ens agrada quan ens retrobem", apunta l'excapità unionista Joan Sagué. Per Muñoz "haver format part de la Unió i d'aquesta Agrupació de Veterans ho ha estat tot. Deixo el futbol perquè la salut m'obliga a fer-ho, però sempre portaré els colors del club amb mi". Manel Pagès, un altre dels històrics blanc-i-blaus, tirava de nostàlgia per recordar que "quan ens veiem, sempre sorgeixen anècdotes de fets passats en el vestidor o en el camp".

A mig partit entre el Figueres i el Girona ha arribat a Vilatenim un dels il·lustres exjugadors dels dos clubs, el navarrès Javi Bayona, actual coordinador del futbol base d'Olite. "Torno a Figueres sempre que puc i avui no podia fallar. Vaig deixar molts amics aquí. Va ser una època gloriosa del club", explica un dels jugadors que a viure el canvi del vell camp del far per l'Estadi de Vilatenim quan el Figueres va pujar a Segona A.

"Aquest Torneig ha estat un èxit i m'emociona reviure temps passats amb tants jugadors i amics amb els quals he tingut tanta relació durant anys", afegia Carles Lloveras, directiu, antic editor de la Guia Esportiva i president de la Comissió del Centenari. En el camp hi han estat presents els dos candidats a la presidència del club, Narcís Bardalet i Luismi Martínez. Joan Sagué, membre de la Comissió i uns dels principals organitzadors del Torneig, ha mostrat “l’agraïment sincer a tots els clubs que han volgut fer-nos costat en un moment de celebració com aquest”

A la festa posterior, en el Pa Volador, l'alcalde i exjugador Jordi Masquef, també ha agraït la participació de tothom: "avui és un gran dia per a la Unió". Els assistents han pogut compartir la visualització dels diferents documentals preparats amb motiu del Centenari.