Cristhian Stuani passa per un moment d'allò més dolç. Un estat de gràcia que fa que gairebé tot el que toca ho converteix en or. A Leganés dissabte passat va pentinar dues pilotes que van habilitar Borja García i Valery per donar dos gols mastegats a Portu. Una setmana abans, havia vist porteria de penal contra el València a Montilivi (2-3) i en l'anterior jornada va donar la victòria als d'Eusebio Sacristán a Vallecas (0-2). La ratxa del Matador de Tala continua durant l'aturada de la competició regular i ahir, Stuani va anotar dues dianes en la victòria de l'Uruguai contra Uzbekistan a la Xina Cup.

El davanter del Girona és el referent ofensiu del combinat charrúa arran de les baixes per lesió de Luis Suárez (Barça) i Edinson Cavani (PSG) i ahir va correspondre a la confiança del seleccionador Óscar Washington Tabarez amb dos gols. Stuani va ser titular i es va mostrar molt participatiu durant el partit contra un Uzbekistan sensiblement inferior. Gastón Pereiro va obrir un marcador que arrodoniria el davanter del Girona amb dos gols més al minut 23 i 81. Tot just després de fer el 3-0, Stuani va ser substituït pel jugador del Celta de Vigo Maxi Gómez (m. 82).

El triomf va donar a l'Uruguai l'accés a la final del torneig que l'enfrontarà dilluns a Tailàndia. Caldrà veure com gestiona la plantilla Tabarez i si Stuani torna a ser titular o bé és Maxi Gómez el davanter referent d'entrada. Sigui com sigui, els dos gols de ben segur que donaran encara més confiança a un Stuani que no marcava amb la selecció des del setembre del 2015 contra el Panamà. Amb els d'ahir, Stuani ha aconseguit fer 7 gols en les 45 participacions amb la selecció.

Stuani va tenir un paper destacat en la jornada d'ahir, tot al contrari que Yassine Bounou. El porter del Girona no va disputar cap minut en l'empat del Marroc a Malawi en partit classificatori per la Copa Àfrica. Munir (Màlaga) va ser el porter titular mentre que Bounou, juntament amb En-Nesyri (Leganés) no va ser inscrit ni a l'acta. El porter suplent va ser Tagnaouti. Caldrà veure si el seleccionador Hervé Rénard té en compte Bounou per al duel contra l'Argentina de dilluns que es disputarà a Tànger.

Paik encara no debuta

De la seva banda, el mitja punta de Peralada, que ha participat enguany en cinc partits amb el Girona, Seung Hoo Paik tampoc va tenir minuts en l'amistós de Corea del Sud contra Bolívia. Paik va ser un dels jugadors descartats pel partit i es va quedar sense poder debutar amb la selecció absoluta del seu país. Paik encara podria estrenar-se dimarts en l'amistós que l'enfrontarà a Colòmbia també a terres coreanes. En canvi, sí que va ser titular Giorgi Kochorashvili. El migcampista del filial blanc-i-vermell va sortir d'entrada en l'amistós entre la seva selecció, Geòrgia sub21 i Eslovènia sub21.