L'Auditori de Girona va acollir ahir al vespre la gala de reconeixement a les Promeses de l'Esport gironí, una iniciativa de la Representació Territorial de la Secretaria General de l'Esport que ja ha arribat a les cinc edicions. Aquesta vegada es van homenatjar 138 esportistes de 29 modalitats diferents, en un acte que va reunir prop d'un miler de persones. El delegat d'Esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujols, l'impulsor dels premis, deia ahir que «la gala està arrelant, volem que sigui un estímul per a aquests joves, que en el fons és com si fessin una carrera dual compatibilitzant els seus estudis amb els èxits esportius».

Pere Vila; el director del Consell Català de l'Esport, Antoni Reig; Carles Ribas, en representació de l'Ajuntament de Girona; i el diputat d'Esports de la Diputació Carles Salgas, a banda de Josep Pujols.

El reconeixement es formalitza mitjançant un diploma i un trofeu amb el nom de la persona guanyadora i l'any de concessió. Entre els més d'un centenar de premiats d'aquesta cinquena edició hi figuraven esportistes amb una gran projecció com els atletes Josué Canales i Ivet Rovira, les gimnastes Sara Coll, Aida Valencia i Jana Guardiola, o els judoques Artur Xargay, Kindi Ba i Marc Bechdeju, entre molts d'altres. Segons va explicar Josep Pujols, «en aquesta edició premiem més noies que nois, un fet que demostra el potencial de l'esport femení. En aquestes edats hi ha un cert equilibri, el problema el tenim a partir de Batxillerat, perquè les noies solen tirar més cap als estudis que cap als esports».

La gala de Reconeixement a les Promeses de l'Esport va néixer a Girona fa cinc anys i ja està plenament consolidada. La Generalitat dedica aquests guardons als esportistes més joves i també manté al calendari, al juny, l'entrega de les Medalles de l'Esport. La Representació Territorial les va crear el 1980, per homenatjar totes aquelles persones que d'una manera anònima i desinteressada havien treballat o treballaven per l'esport en una iniciativa que s'ha convertit en tot un clàssic.