19 de març de 2019
19.03.2019
Cursa de muntanya

L'Entre Castells de Vilajuïga més ambiciosa proposa noves disciplines amb set curses

La sisena edició serà inèdita amb les proves d'orientació i BTT, a més del canvi de recorregut dels circuits de 10, 20 i 35 km

18.03.2019 | 20:34
Les proves uneixen el castell de Quermançó i el de Sant Salvador de Verdera.

La sisena edició de l'Entre Castells de Vilajuïga –que se celebra aquest cap de setmana, des de divendres dia 22 fins al diumenge 24 de març– presenta la seva versió més trencadora. El Grup Excursionista Capgirell, amb el suport d'Interfren-Citroën de Figueres com a patrocinador oficial, ha organitzat un total de set curses ideades amb la intenció que el participant se senti immers en el nostre territori, apreciant l'essència del mar i de la muntanya que caracteritzen el Parc Natural del Cap de Creus.

Passant per Vilajuïga, Palau-saverdera, Pau, Roses, Llançà, el Port de la Seva i la Selva de Mar, l'objectiu principal és créixer de manera exponencial i consolidar iniciatives creades en edicions anteriors. «Volem aconseguir que Vilajuïga sigui la capital del trail running i de l'aventura d'exterior per arribar a ser un referent d'aquestes activitats a Catalunya», explica Èric Torres, president del GE Capgirell. El director de la cursa, Gabriel Campistol, afegeix: «Ara que ja hem complert l'objectiu de crear una bona estructura, volem portar coneixement i fer que sigui un cap de setmana d'experiència professionalitzada».

Les proves, que uneixen el castell de Quermançó i el de Sant Salvador de Verdera, modifiquen el cent per cent dels seus recorreguts per tal de fer-les encara més properes al seu entorn. L'Entre Castells d'aquest 2019 està composta per set curses: trail (35 km), express (20 km), sprint (10 km), vertical, kids, BTT i Orientació. Les curses de 10, 20 i 35 km seran el diumenge 24 a partir de les 9 del matí, mentre que la resta seran el dissabte.

1. Trail (35 km i 2.096 m de desnivell)

És la prova reina, que ofereix als corredors una cursa molt divertida i tècnica.

2. Express (20 km i 896 m de desnivell)

Sense gairebé exigències tècniques, és ideal per descobrir els paisatges i entorns.

3. Sprint (10 km i 465 m de desnivell)

Modalitat destinada a tota mena de participants, per poder gaudir del recorregut.

4. Vertical (2,5 km i 525 m de desnivell)

A diferència de les anteriors, la vertical és la més intensa.

5. Kids (de 250 m a 3 km)

Dissenyada només per als més petits de la casa, que són els protagonistes.

6. Orientació

Combina la natura amb l'exercici físic, alhora que la destresa en la lectura i la interpretació del mapa.

7. BTT

Organitzada pel Club Ciclista de Vilajuïga EoBikes, es farà als corriols i camins

La nova categoria «minimalista»

Una altra de les novetats de la sisena edició de l'Entre Castells 2019 és la incorporació de la nova categoria «minimalista», que vol dir «córrer amb el mínim imprescindible». S'aplicarà als recorreguts de sprint 10 km, express 20 km i trail 35 km, que amb un bon públic al darrere intentarà obrir-se camí en aquesta edició.

Enguany, es preveu superar els 3.000 participants «en unes jornades de coneixement, experiència i formació», assegura Campistol. Només a les proves de diumenge, ja es preveuen més de mig miler de participants. Les set curses estaran complementades per proves infantils, xerrades de professionals del món de l'activitat física i l'esport –com el doctor Soler– i tallers per a totes les edats. A més a més, per primera vegada s'opta que l'Entre Castells formi part del calendari 2020 de curses de muntanya homologades per la Federació Catalana de Curses de Muntanya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook