El sènior masculí de l'Adepaf va guanyar l'Olot (69-54) en el duel corresponent a la vintena jornada de lliga de Tercera Catalana. Els homes de Jordi Marull van trencar el partit amb un parcial de 19-2 als primers minuts, que els va donar l'avantatge suficient per sumar els dos punts. D'aquesta manera, els figuerencs matenen vives les opcions de quedar segons -el primer és a quatre victòries- i optar a una possible plaça d'ascens a Segona. Mancant sis jornades estan empatats amb el Santjoanenc, amb qui lluitaran per la medalla de plata.

També van guanyar els dos sèniors taronja. El masculí vilafantenc, a Segona, va aconseguir una victòria molt important contra el segon classificat, el Sant Narcís (68-56), que els distancia una mica més de la zona de descens directe, tot i que encara són en zona de play-off de descens (desens). Després d'un mal inici, els de Jordi Burgas s'estan refent, i contra el Quart B (dissabte, 16.30 h) intentaran escalar posicions.

El femení, per la seva banda, també a Segona, torna a estar de sort i encadena una bona ratxa de victòries. Contra el Cassanenc (67-77) van dominar els primers trenta minuts, suficients per aconseguir una nova victòria. Amb un partit jugat menys, les vilafantenques són vuitenes.

A la mateixa categoria, el Roses ja és quasi matemàticament equip de Tercera, ja que encara no ha guanyat cap partit. Contra el CESET, van caure per 67-31.

Ple de triomfs a Territorial

Els tres equips de Tercera Territorial masculina van aconseguir guanyar aquesta jornada. El líder, el Grifeu, segueix en la seva bona línia i no va tenir problemes per desfer-se del Palau-sacosta Salt (82-62), malgrat que la primera meitat va ser força travada.

El cinquè, el Castelló, va recuperar la victòria a casa contra el Vilobí (78-59) i té opcions de lluitar pels llocs capdavanters, quan encara falten vuit jornades per disputar-se.

I el novè, l'Escolàpies, que després de jornades sense guanyar es va poder desfer del Begur, un dels equips de la part alta de la taula (65-82).

També va vèncer l'Escala femení, a Tercera Catalana, per seguir en tercera posició. Contra el Vedruna Palamós van patir més del previst (66-59) però van saber superar els nervis i endur-se el matx. Queden encara moltes jornades però hauran d'esperar que punxi algun equip de dalt per escalar posicions.

Finalment van perdre l'Escolàpies femení i l'Escala masculí, tots dos a Tercera. Les vermelles, a la pista de l'Athlètic Silenc (66-44), i els blau-cels, a casa contra el Cellera Amer (61-64).

5 DE LA JORNADA

Quirze Casteys - Vilafant- Segona Catalana masculina

Laia Santos - Vilafant - Segona Catalana femenina

Adrià Usan - Adepaf - Tercera Catalana masculina

Laia Cuspinera - L'Escala - Tercera Catalana femenina

Jordi Orduña - Escolàpies - Tercera Territorial masculina