El pilot finlandès Valtteri Bottas (Mercedes) es va imposar ahir en la cursa del Gran Premi d'Austràlia, primera prova del Mundial de Fórmula 1, per davant del seu company d'equip Lewis Hamilton, que sortia des de la pole position, i l'holandès Max Verstappen (Red Bull). Mentrestant, l'espanyol Carlos Sainz es va veure obligat a abandonar en la seva estrena amb McLaren a causa d'un trencament de motor.

Bottas es converteix d'aquesta manera en el primer líder del Campionat del Món amb 26 punts, 25 per guanyar la carrera en el Circuit d'Albert Park de Melbourne i un per haver aconseguit marcar la volta ràpida en la prova d'ahir. Un punt que és novetat aquest any i que es donarà al pilot que aconsegueixi la volta ràpida de cada Gran Premi i es classifiqui entre els deu primers.

La segona posició de Hamilton, que va desaprofitar la seva sortida des de la primera plaça, atorga també un còmode marge per a Mercedes al capdavant del Mundial de constructors, mentre que Ferrari no va aconseguir pujar al podi després que l'alemany Sebastian Vettel i el francès Charles Leclerc acabessin quart i cinquè, respectivament.

La jornada no va poder començar millor per al finlandès de Mercedes, que en el primer revolt va superar el seu company d'equip i vigent campió per l'interior, la zona bruta de la pista, per comandar la carrera. Un lideratge que ja no va abandonar fins veure la bandera de quadres. Amb el pas de les voltes, Bottas no deixava d'augmentar l'avantatge sobre Hamilton, al qual va superar per 20 segons. També va superar per gairebé un minut els dos pilots de Ferrari i fins i tot va doblar el pilot que rodava setè.

Així, després de la sortida, les fletxes platejades anaven quedant soles davant l'impotència de Ferrari. En la volta 31, a més, Verstappen protagonitzava un sensacional avançament sobre Vettel. L'holandès es va enganxar a l'alemany, va obrir DRS en la recta de meta i el va passar per l'exterior en el tercer revolt del circuit.

El pilot de Red Bull encara tenia esperances d'atrapar Hamilton, però la seva remuntada ja havia acabat. Finalment Bottas es va fer amb la victòria i tant el britànic com l'holandès el van acompanyar en el podi en la primera cita del campionat.

Per altra banda, Carlos Sainz no va tenir el debut somiat amb McLaren. Després de pujar quatre posicions en la sortida -des de la 18a a la 14a plaça- li va deixar de somriure la sort en la volta 12, quan del seu MCL34 va començar a sortir fum i es confirmava la pitjor de les notíces: trencament de la unitat de potència del seu motor Renault.

La pròxima cita del Mundial de Fórmula 1 serà a Bahrain d'aquí a dues setmanes, on el madrileny intentarà aconseguir els primers punts de l'any.