El Sevilla de Caparrós ha girat full de l'eliminació de la Lliga Europa a costa de superar (0-1), a l'RCDE Stadium, a una versió grisa de l'Espanyol, que va regalar un penal després del descans i no va tenir punteria per redreçar el marcador.

Els andalusos tampoc no van brillar excessivament, però van fer un exercici defensiu sòlid després d'obtenir el seu avantatge. El resultat dona oxigen al quadre visitant i suposa una ensopegada per als locals, que trenquen una ratxa de sis compromisos sense perdre.

El Sevilla ha marcat el ritme en els primers minuts. Caparrós demanava més revolucions des de la banda i el quadre andalús va empènyer l'Espanyol a la seva àrea. Els catalans no imposaven el seu joc i es conformaven amb alguna contra sense excessiu perill. De tota manera, cap equip s'acostava a la meta contrària amb garanties.

Els davanters Borja Iglesias i Ben Yedder, sobretot el francès, amb prou feines van gaudir d'oportunitats per ampliar el marcador en el primer quart d'hora. Els andalusos ho van provar amb un André Silva, Promes i Banega, amb un xut que se n'ha anat fregant el pal, sense èxit.

El quadre sevillista havia posat el punt de mira a la meta de Diego López: feia més mèrits que l'amfitrió per moure el lluminós.

L'Espanyol no trobava referències clares i seguia sense una brúixola nítida. La seva millor ocasió ha arribat a la mitja, un cop de cap de Wu Lei després d'un centre de Dídac que ha passat per damunt del travesser.

No ha estat una primera meitat per recordar. Sobretot en clau local, amb una versió més apagada i imprecisa del que és habitual. En la represa, de tota manera, els de Rubi han portat la iniciativa a l'RCDE Stadium. En qualsevol cas, la reacció ha servit de molt poc.

Mario Hermoso ha comès un sorprenent penal sobre André Silva i Ben Yedder ha materialitzat la pena màxima en el minut 53. Diego López ha endevinat la trajectòria, però aquesta vegada no ha pogut salvar l'equip.

El 0-1 ha tornat a canviar el guió, ha obligat els catalans a buscar el gol amb més riscos i espais i ha facilitat la tranquil·litat visitant.

Malgrat la insistència de l'Espanyol, els seus arguments en atac no eren sòlids. Centres d'Hernán Pérez sense destinatari, Borja fora del radar i Wu Lei una mica fora del partit.

De tota manera, ha estat l'extrem xinès el que ha signat l'acció més clara per als periquitos, en deixar assegut el seu defensa i examinar el porter en el minut 70.

Rubi ha mogut fitxa. Han entrat Melendo i Ferreyra per reforçar el setge al Sevilla, sense complexos a l'hora de defensar en aquesta segona meitat.

Els de Caparrós assumien esperar enrere i protegir el seu avantatge, cosa que s'ha traduït en un assetjament habitual, encara que sense excessiu verí, de l'amfitrió.

Darder ho ha provat amb una falta directa el 75 i la seva fuetada se n'ha anat desviada. En la següent jugada, el mallorquí ho ha provat des de fora de l'àrea. Faltava punteria. L'Espanyol, ja a la desesperada, ha donat entrada a Puado a falta de cinc minuts per al final, encara que el resultat no s'ha mogut.

Espanyol: Diego López; Rosers, Naldo (Puado, min.85), Hermoso, Dídac; Sergi Darder, Marc Roca, Granero (Melendo, min.60); Wu Lei, Hernán Pérez i Borja Iglesias.

Sevilla FC: Soriano; Mercat, Carriço, Wöber; Jesús Navas, Éver Banega (Vázquez, min.79), Gonalons, Amadou (Rog, min.73), Promes; André Silva (Munir, min.62) i Ben Yedder.

Gols: 0-1: Ben Yedder, min.53.

Àrbitre: Quadra Fernández (Comitè balear). Ha amonestat Wöber (min.64), Darder (min.65), Soriano (min.89) i Dídac (min.94).