El pentacampió mundial britànic Lewis Hamilton (Mercedes) va donar un cop d'autoritat aconseguint la 'pole position' del Gran Premi d'Austràlia, en una jornada que va suposar un recolzament per a Mercedes sobre Ferrari, que havia semblat ser l'equip més fort en la pretemporada.

Una 'pole' per a la reafirmació de Mercedes i de Hamilton, que va sumar la seva victòria a una volta número 84 en la seva trajectòria i segueix alimentant el seu rècord en aquest apartat, la vuitena per a ell a Melbourne i la sisena consecutiva en aquest circuit, al que va batre el rècord de la pista amb el seu temps definitiu, d'1: 20.486.

Aquest registre, aconseguit amb 1,1 dècimes d'avantatge sobre el seu company finlandès Valtteri Bottas, deixa el Ferrari del tetracampió mundial alemany Sebastian Vettel a 7 dècimes, que encapçalarà la segona fila de la formació de sortida de diumenge costat de l'holandès Max Verstappen (Red Bull).

"Després dels tests no sabíem on podíem estar, la gent ha treballat a la perfecció a la fàbrica", va admetre Hamilton després d'aconseguir el seu registre, quan va conèixer que la seva vuitena 'pole' a Austràlia li suposava igualar el rècord de més victòries en dissabtes d'una llegenda, el set vegades campió alemany Michael Schumacher.

Van completar els deu primers llocs el monegasc Charles Leclerc (Ferrari), el francès Romain Grosjean (Haas), el danès Kevin Magnussen (Haas), el britànic Lando Norris (McLaren), el finlandès Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) i el mexicà Sergio Pérez (Racing Point), que va ser desè.

No partiran dels deu primers llocs ni el pilot local, l'australià Daniel Ricciardo (Renault) que es va quedar dotzè a la Q2 i haurà de remuntar, i més encara Carlos Sainz (McLaren) que es va trobar quan feia la seva volta ràpida amb el Williams del polonès Robert Kubica, que havia patit una punxada. Sainz sortirà en la posició 18 de la graella.