El sènior femení de l'Escolàpies va guanyar aquesta jornada el seu tercer partit de la temporada, a Tercera Catalana. Les noies de Juanjo Mateo es van imposar al Sant Julià de Ramis (52-38) -rival directe a la classificació- en un partit que van dominar des del principi i que a la mitja part ja guanyaven de manera còmoda (35-21). D'aquesta manera, les figuerenques s'allunyen una mica de les dues últimes posicions de la classificació, just abans de jugar contra l'Athlètic Silenc, vuitè classificat, aquest dissabte (20 h).

Sense marxar de l'Escolàpies, però en aquest cas en masculí, els homes de Tete Quirante, a Tercera Territorial, no van poder vèncer el Sant Hilari (61-67). La bona segona part dels figuerencs (35-25) no va poder compensar els mal vint primers minuts (26-42). Ara són a només una victòria de les places de play-off, i aquesta setmana visiten un rival de la part alta, el Begur.

A la mateixa categoria, una de freda i una de calenta per als equips de la comarca. D'una banda, el Grifeu-Llançà segueix líder gràcies a la victòria contra el Campdevànol (40-76), últim classificat, que reafirma una jornada més el seu bon estat de forma. D'altra banda, el Castelló, que no va poder continuar amb la bona dinàmica de resultats i va caure a la pista del Vedruna Palamós (68-58), rival directe per enganxar-se a la zona capdavantera de la classificació. Els castellonins són cinquens.

Els sèniors del Vilafant guanyen

Moltes jornades després, els dos sèniors del Vilafant, que juguen a la categoria més alta de la comarca, Segona Catalana, van guanyar. Per un costat, el masculí, que ho necessitava més que mai per sortir de la zona baixa de la taula, que ara mateix no ocupa pel bàsquet average. Els de Jordi Burgas són desens gràcies al triomf contra el Sant Eugènia de Berga (66-71), que es va gestar en gran part durant el primer període (14-26), on van aconseguir l'avantatge necessari per endur-se els dos punts.

Per l'altre costat, el femení de Francis Rodríguez, que també ho necessitava per no desenganxar-se a la part de dalt de la taula. La segona victòria seguida, contra el Farners (65-41), també es va quasi aconseguir al primer període (21-3), on les vilafantenques van marcar el seu ritme. Ara són vuitenes a dues victòries de la zona de play-off d'ascens i a quatre de la de descens.

També a Segona, el Roses va plantar cara contra el Vilablareix (59-74), però no va poder aconseguir la primera victòria de la temporada. Amb el resultat, l'equip és gairebé matemàticament equip de Tercera Catalana.

Derrota i triomf a domicili

A Tercera Catalana masculina l'Escala no va poder guanyar, mentre que l'Adepaf sí. Els escalencs, dirigits per Albert Comas, van punxar contra el Quart C per la mínima (66-65) i tornen a mirar cap a baix, ja que amb vuit victòries, estan empatats amb la Bisbal i el Torroella per no ser l'equip de la zona de play-off de descens; ara, pel bàsquet average, són novens.

Per últim, l'Escala femení de Tercera Catalana no va jugar el seu partit contra el Tossa, que s'ha fixat per al diumenge dia 31 de març (17.15 h). En aquest grup, el Carnaval ha tingut molta presència, ja que només s'han jugat tres dels set partits.