El davanter barcelonista Ousmane Dembélé es va trencar el bíceps femoral de la cama esquerra durant el partit de dimecres contra l'Olympique de Lió i estarà entre tres i quatre setmanes de baixa, segons va detallar ahir el club. El francès va jugar els últims vint minuts, en substitució de Coutinho, després que el tècnic blaugrana, Ernesto Valverde, l'hagués reservat pels problemes físics que el van obligar a retirar-se en el partit de la Lliga contra el Rayo Vallecano. Si es compleixen els pronòstics mèdics, Dembélé es perdrà quatre partits de la Lliga (Betis, Espanyol, Vila-real i Atlètic de Madrid) i podria estar a punt per l'anada dels quarts de final de la Champions (10-11 abril).

L'equip barcelonista no s'entrenarà fins avui, que serà quan comenci a preparar el partit de diumenge contra el Betis. Dembélé es va lesionar en el partit de tornada de vuitens de la Champions contra el Lió, el quart problema físic de gravetat que pateix el futbolista des de la seva arribada a l'equip a l'agost del 2017. Fins aleshores, l'única lesió d'importància soferta va ser un problema al múscul flexor del maluc quan jugava al Borussia Dortmund.

Pendents del sorteig

El FC Barcelona serà l'únic representant de la Lliga espanyola aquest migdia (12.00) en el sorteig dels quarts de final de la Lliga de Campions que acollirà la seu de la UEFA a Nyon (Suïssa) i on el Manchester City, el Liverpool i el Juventus es perfilen com els adversaris a evitar i el Porto i l'Ajax, com el més desitjats

Després d'uns anys de molta presència del futbol espanyol en l'antepenúltima ronda del màxim torneig continental, ara només hi queda el conjunt d'Ernesto Valverde, a la qual els culers han accedit per dotzè any seguit.

Ara, el Barça intentarà acabar amb la seva recent maledicció en aquesta fase de la competició, ja que des de la temporada 2014-15, quan es va proclamar campió, mai ha estat capaç de superar-la, eliminat successivament per Atlètic de Madrid, Juventus i Roma.

Per augmentar les seves opcions, els blaugrana esperen tenir un sorteig amable en què no quedin aparellats ni amb el Manchester City, cosa que els portaria a un duel amb Pep Guardiola, ni amb la Juventus, botxí en els quarts de 2016-17 i que ha reforçat la seva candidatura després remuntar un 2-0 a l'Atlètic de Madrid de la mà de Cristiano Ronaldo. El Liverpool és l'altre gran rival a evitar. Per contra Porto i Ajax serien els oponents preferits. Els altres dos possibles rivals són el Manchester United i el Tottenham. Avui també se sabrà el possible rival a una hipotètica semifinal.