Ja està més que demostrat que la Unió Esportiva Olot pot competir a qualsevol camp, davant qualsevol rival i en qualsevol context. Tot i això, en els últims quatre mesos, als de Raúl Garrido se'ls estava resistint la victòria lluny del Municipal d'Olot. L'última victòria dels olotins com a visitants s'havia produït el passat 10 de novembre al Miniestadi de la Ciutat Esportiva del Vila-real contra el filial groguet. En aquell partit, l'Olot es va avançar en el marcador al minut 19 amb un gol de Pep Chavarría, que es va estrenar com a golejador a Segona B. A l'inici de la segona meitat Akele va empatar, però al minut 61 Marc Mas va fer el definitiu 1-2 de penal.

Des d'aquella treballada victòria davant el Vila-real B, que llavors era el líder de la categoria, han passat quatre mesos justos, en els quals els garrotxins han sigut capaços de sumar un punt als camps de l'Espanyol B, de l'Ebro, del Sabadell i del Badalona i han perdut en les seves visites al Cornellà, a l'Atlètic Llevant i al València Mestalla. És a dir, des del passat 10 de novembre han sumat 4 empats i 3 derrotes lluny de terres volcàniques.

Diumenge, els garrotxins van guanyar 0 a 1 davant el Lleida amb un gol d'Hèctor Simón al minut 66 per acabar amb aquesta dinàmica sense victòries com a visitants. Els tres punts sumats a la Terra Ferma permeten als de Garrido situar-se 9 punts per sobre del descens i a 7 de les posicions de play-off. A més, tal com està la classificació en aquests moments, l'Olot estaria classificat per jugar la Copa del Rei la temporada que ve, ja que es classifiquen els 5 millors de cada grup de Segona B excloent filials. Els garrotxins són vuitens, però tenen per davant els filials de Vila-real, Espanyol i Barça.

A falta de 10 jornades per al final de la Lliga, atrapar els quatre primers llocs sembla una opció massa complicada, estant a set punts de diferència. A Olot, però, no renunciaran a res i, un cop estigui tancada matemàticament la permanència, el següent objectiu serà consolidar un bitllet per a la propera Copa del Rei. I si arribats a les últimes jornades s'ha retallat marge i hi ha possibilitats d'assaltar els llocs de play-off, llançar-s'hi de cap. A dia d'avui el Lleida tanca amb 46 punts les places de promoció, mentre que l'Olot, vuitè, en suma 39.

La temporada passada els garrotxins es van salvar fent 43 punts gràcies a l'empat in extremis amb el gol de Barnils contra l'Elx (2-2). L'Olot, per tant, amb 10 partits encara per davant, té la permanència pràcticament a la butxaca. Els rivals que resten als de Garrido són Ontinyent, Vila-real B, Espanyol B, Ebro i Sabadell, a casa, i Hèrcules, Castelló, Alcoià, Ejea i Terol, a fora.