El Ferrol no jugarà la temporada vinent a Lliga Femenina-1. Amb només tres victòries en tota la temporada, les gallegues tenen la permanència gairebé impossible. No impossible, però sí que molt poc probable és que el cuer de la lliga sigui capaç de batre l'Spar Citylift per molt que les gironines juguin sense Reisingerova, la lesió al genoll que es va fer a la final de Copa no sembla que s'hagi d'oblidar ràpid, amb Núria Martínez tocada de l'espatlla, i la malmesa mà de Nadia Colhado demanant a crits que la deixin descansar d'una vegada. Es tractava de guanyar i, al mateix temps, no carregar de minuts les jugadores més masegades físicament. I així ho va fer l'Uni superant el cuer per 60-47 amb només 6 minuts en pista de Nadia Colhado, entre el primer i el segon quart, i amb prou feines 15 per a Núria Martínez, Laia Palau, Gabby Williams i Keisha Hampton. A l'altra cara de la moneda, molts minuts per a Leia Dongue, Helena Oma (la millor del partit amb 10 punts i 12 rebots) o Rosó Buch que en va jugar més de 30.

Les gironines varen arribar a guanyar per 25 punts de diferència al final del tercer quart (52-27), però, amb minuts per a les joves, l'Spar Citylift Grona no va acabar de fer sang contra el cuer (60-43), conscient que dijous toca rematar la feina contra l'Asvel Lió en la tornada dels quarts de l'Eurocup a Fontajau mentre que diumenge arribarà una altra de les grans cites del curs amb la visita en lliga a la pista del Perfumerías Avenida.

Les zero faltes personals, ni una per tallar un contracop o per impedir un bàsquet fàcil, del Ferrol en el primer quart deixen clar que l'Uni no va començar el partit buscant la cistella contrària amb molta voracitat. De fet, l'Uni acabaria tirant només 6 tirs lliures en un partit que, limitacions del rival a banda, les gironines van guanyar més la seva professionalitat a l'hora de treballar en defensa que no pas per un encert ofensiu que, per a mala fortuna del més d'un miler d'espectadors que varen ser ahir a Fontajau, no va acabar d'aparèixer mai.

Surís va apostar per jugar amb Dongue de sortida però les mancances del rival, on només la pivot nord-americana Cheslek va demostrar una mica de consistència, van evitar que l'Uni, i també l'ambient de Fontajau, entressin del tot en el partit. Els primers tres punts d'una ahir desencertada en atac Gabby Williams varen forçar que l'entrenadora visitant, Sandra Prieto, hagués de demanar temps mort poc després que, ja en el segon quart, el triple de la nord-americana posés el 23-14 en el marcador, i un altre triple, en aquest cas de Núria Martínez, va aixecar la diferència al descans (37-22) després d'uns minuts on Helena Oma havia apujat una mica el nivell d'intensitat.

Amb una temporada com la del Ferrol, amb el descens convertit en virtual des de fa setmanes i matemàtic d'aquí a ben poques jornades, no decaure a mig partit ha de ser molt complicat. Només va caler que l'Uni mantingués la seva intensitat defensiva perquè les gallegues deixessin al descobert totes les seves mancances. Un triple de Natalia Rodríguez només de començar i un bàsquet de Cheslek, després d'un descuit defensiu de Dongue, varen sert l'única producció ofensiva del Ferrol en tot el tercer quart. Cinc solitaris punts que varen deixar el partit vist per a sentència amb Èric Surís fent entrar molt més aviat del normal les joves Aina Martín, autora del triple del 50-27 poc abans del final del tercer període, Laia Moya, només començar els últims 10 minuts, i Júlia Soler a 5 per acabar. El Ferrol va aprofitar la situació per maquillar una mica el resultat final fins al 60-43 final.