Maverick Viñales va acabar setè en el primer Gran Premi de l'any celebrat en el circuit Losail a Qatar. El pilot gironí va arrencar la cursa des de la primera posició, però va fallar en apagar-se el semàfor i en el primer parcial ja ocupava la sisena posició per creuar la línia de meta en la setena, en una cursa que va guanyar l'italià Andrea Dovizioso.

L'italià i Marc Márquez van repetir la història que tots dos van protagonitzar el 2018 i tots es van jugar el triomf en l'últim revolt. Si llavors va guanyar Dovizioso per escàssament 27 mil·lèsimes de segon, en aquesta ocasió van ser només 23 les mil·lèsimes de segon amb les quals l'italià va avantajar l'espanyol en la línia de meta, on també el britànic Cal Crutchlow va superar l'espanyol Alex Rins per acabar tercer.

Dovizioso no es va deixar sorprendre a la sortida i de seguida es va posar al capdavant de la cursa. En aquells moments, Marc Márquez era tercer, mentre que el seu company d'equip, Jorge Lorenzo, ocupava la quinzena plaça, i l'italià Valentino Rossi era tretzè.

En completar la primera volta, Dovizioso va aguantar la pressió del lideratge, seguit per l'australià Jack Miller i Marc Márquez, amb el debutant Joan Mir (Suzuki GSX RR) en una més que meritòria sisena plaça, per davant de Viñales i del seu company d'equip, Alex Rins, amb Aleix Espargaró en la desena posició i el seu germà Pol, catorzè.

Jorge Lorenzo no donava mostres de poder reaccionar des de les posicions del darrere i en la segona volta estava en una discreta dinovena posició, la mateixa volta en què Joan Mir, tot un debutant, era ja quart seguit pel britànic Cal Crutchlow.

Márquez va superar Miller al final de la segona volta per anar-se'n al rebuf de la Ducati de Dovizioso, però el líder de la carrera va rodar i no es deixava intimidar pel de Cervera. Mentrestant, Alex Rins arribava fins a ells i aconseguia col·locar-se primer en la cinquena volta. Així, Dovizioso, Rins i Márquez van copar les tres primeres posicions seguits molt de prop per Joan Mir i Danilo Petrucci, que va superar Cal Crutchlow, Maverick Viñales i Valentino Rossi. La Ducati de Petrucci es va unir més tard al trident capdavanter.

En la desena volta Márquez va superar novament Petrucci i Rins per posar-se després de Dovizioso, que va tornar a ser el líder i amb Márquez després del seu rebuf tots dos van prendre alguns metres d'avantatge respecte els perseguidors.

Les voltes finals van resultar d'autèntic infart i Rins va cometre un error a final de recta, a tres voltes del final, que li va fer perdre la tercera plaça amb Crutchlow.

A menys de dues voltes, Márquez va sorprendre Dovizioso i, una vegada més, com el 2018, els dos arribaven a l'última volta sense cedir un mil·límetre al rival i, llavors, la victòria va ser per a Andrea Dovizioso, per només 23 mil·lèsimes de segon en una cursa molt disputada.