L'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP19) i el català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) van repetir la història que tots dos van protagonitzar el 2018 i tots dos es van jugar el triomf al Gran Premi de Qatar de MotoGP en l'últim revolt i l'últim centímetre del traçat de Losail. L'empordanès Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1), ha acabat setè.

Si llavors va guanyar Dovizioso per escassament 27 mil·lèsimes de segon, en aquesta ocasió van ser només 23 les mil·lèsimes de segon amb les que l'italià avantatjo l'espanyol en la línia d'arribada, en què el britànic Cal Crutchlow va superar a l'espanyol Alex Rins (Suzuki GSX RR).

El francès Fabio Quartararo (Yamaha YZR M 1) va ser una de les primeres baixes destacades de la cursa doncs, cinquè en els entrenaments, en la formació de sortida se li va parar la moto abans de donar la volta d'escalfament i aquesta circumstància va obligar a sortir des del carrer de tallers per a la seva desesperació.

L'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP19) no es va deixar sorprendre a la sortida i de seguida es va posar al comandament de la prova, mentre que Maverick Viñales (Yamaha YZR M 1) que havia estat el més ràpid d'entrenaments, va fallar a l'apagar-se el semàfor i en el primer parcial ocupava la sisena plaça.

En completar el primer gir Dovizioso va aguantar la pressió del liderat, seguit per l'australià Jack Miller (Ducati Desmosedici GP19) i Marc Márquez, amb el debutant Joan Mir (Suzuki GSX RR) en una més que meritòria sisena plaça, per davant de Viñales i del seu company d'equip, Alex Rins, amb Aleix Espargaró (Aprilia RS-GP) en la desena posició i el seu germà Pol (KTM RC 16), catorzè.

Jorge Lorenzo no donava mostres de poder reaccionar des de les posicions del darrere i en la segona volta estava en una discreta dinovena posició, la mateixa volta en què Joan Mir, tot un debutant, era ja quart després l'estela del britànic Cal Crutchlow (Honda RC 213 V).

Márquez va superar a Miller al final de la segona volta per anar-se'n després del rebuf de la Ducati de Dovizioso, però el cap de carrera va rodar per aquests instants compacta, encara que en fila índia, amb un primer tall després de la Ducati Desmosedici GP19 de Danilo Petrucci i Alex Rins va superar a Joan Mir ja Cal Crutchlow abans de concloure el gir, i va fer el mateix instants després Mir amb el britànic.

Una mica més enrere, Valentino Rossi ja era vuitè després del rebuf del seu company d'equip Maverick Viñales.

I no van ser fruit de la casualitat els avançaments d'Alex Rins, que en la cinquena volta va superar tant a Marc Márquez com a Andrea Dovizioso, encara que la velocitat punta de la Ducati li va permetre recuperar la primera plaça a la meitat de la recta però entre tots ells va començar un espectacular duel per la posició.

Dovizioso, Rins i Márquez van copar les tres primeres posicions seguits molt de prop per Joan Mir, Danilo Petrucci, que va superar a Cal Crutchlow, Maverick Viñales i Valentino Rossi, l'últim dels integrants del grup més avançat, amb el seu compatriota Franco Morbidelli (Yamaha YZR M 1) al capdavant del següent grup.

Fabio Quartararo, que va haver de sortir del carrer de tallers, va rodar gairebé en tot moment fins i tot més ràpid que el cap de carrera i això li va permetre recuperar quatre posicions en les vuit primeres voltes per posar-se després del rebuf tant de Jorge Lorenzo (Repsol Honda RC 213 V) com d'Andrea Iannone (Aprilia RS-GP) i aconseguir al final una meritòria setzena plaça.

En el desè gir Márquez va superar novament a Petrucci i Rins per posar-se després de Dovizioso, que va tornar a ser el líder i amb Márquez després de la seva rebuf tots dos van prendre alguns metres d'avantatge sobre el trio format per Petrucci, Rins i Crutchlow, amb Mir intentant enllaçar amb ells.

Darrere del grup, Valentino Rossi va començar la seva particular atac i primer va donar bon compte de Maverick Viñales i poc després de Joan Mir per col·locar-sisè.

Les voltes finals van resultar d'autèntic infart i en elles Rins va cometre un error a final de recta tres voltes del final que li va fer perdre la tercera plaça amb Crutchlow i tornar a esforçar-se per intentar, almenys estar sobre el podi de Losail.

A menys de dues voltes per al final i en una de les primeres corbes de dretes, Marc Márquez va sorprendre Dovizioso i va passar al liderat, però aquest el va recuperar a final de recta, en l'inici de l'última volta.

Un cop més, com en 2018, tots dos van arribar a l'últim revolt sense cedir ni un mil·límetre al rival i, com llavors, la victòria va ser per a Andrea Dovizioso per escassament 27 mil·lèsimes de segon llavors i 23 en aquesta ocasió.

Maverick Viñales, el més ràpid d'entrenaments, va ser setè, per davant de Joan Mir, amb Aleix Espargaró desè.