Amb l'eufòria de la seva doble victòria al Santiago Bernabéu contra el Reial Madrid, el Barcelona afronta la visita del Rayo Vallecano en un partit que voldria convertir en tràmit abans de jugar-se la seva continuïtat a la Lliga de Campions contra el Lió.

El líder de Primera va deixar la setmana passada l'etern rival, el Reial Madrid, a dotze punts, i manté els set de diferència amb el seu més immediat perseguidor, l'Atlètic de Madrid, un matalàs suficient per dosificar efectius davant la visita del Rayo.

Ernesto Valverde no podrà comptar amb els centrals Clement Lenglet, sancionat, ni Thomas Vermaelen, que segueix de baixa per lesió, cosa que significa que el recuperat Samuel Umtiti tornarà a la titularitat. La presència d'Umtiti no serà l'únic canvi a l'onze. Sergi Roberto, Ivan Rakitic o fins i tot Leo Messi també podrien descansar en el duel de la Lliga, pensant en el Lió. Seria llavors el torn d'homes menys habituals a l'onze del Barcelona com Semedo, Arturo Vidal, Malcom o Coutinho.

En aquest sentit, el preparador ja va avançar ahir que «és possible que hi hagi algun canvi» davant el Rayo pensant a dosificar efectius amb vista al partit de la màxim competició continental. Un d'ells no sembla que sigui el de Gerard Piqué, indiscutible aquesta temporada en l'eix de la defensa. «Està rendint a un nivell altíssim», va reconèixer Ernesto Valverde, elogiant el seu central.

Davant hi haurà un Rayo Vallecano que afronta aquest partit en una situació bastant delicada després de perdre contra el Girona i sumar la seva cinquena derrota consecutiva que el manté en descens amb 23 punts. Míchel compta amb la baixa del defensa Abdoulaye Ba, sancionat, a qui rellevarà Velázquez. El dubte del tècnic madrileny és si tornarà a la defensa de cinc o a la de quatre que va jugar contra el Girona.