El Club Rem Xon’s Empuriabrava va inaugurar la temporada el 24 de febrer a la regata del Llaüt del Mediterrani, inclosa en la 3a edició del Descens pels Canals d’Empuriabrava. Aquesta regata, que forma part de la lliga d’hivern, va servir per posar-se a prova i començar a agafar sensacions per encarar el nou curs. El sènior masculí va fer un gran paper als 2.200 m aconseguint la primera posició amb un temps de 09:46,44. D’altra banda, en la categoria femenina l’equip va obtenir la cinquena amb 11:22.29. Pel que fa a les veteranes, que aquest any s’han posat d’acord per participar a la lliga, van quedar terceres amb 11:28.75 de quatre equips participants.

Enguany, el masculí, vinculat al Club de Rem Palamós sota el nom de Palabrava, aspira a guanyar tots els campionats de la temporada. Els de Martí Ramírez (Palamós) i Aitor Torres (Xon’s) es marquen com a principal objectiu arribar al Campionat d’Espanya. Mentre que el femení només pot presentar-se a competicions puntuals perquè no són suficients noies per formar un equip femení.

Les veteranes s’estrenen

A diferència del veterà masculí, les dones del femení s’han organitzat per muntar un equip amb una vintena de dones i aquest any serà el primer que competiran regularment sense participar a la lliga. Ho faran al Campionat de Catalunya amb la modalitat de llaüt, que serà clssificatori per a l’estatal. A finals d’agost, també ho faran amb llaüt. El seu entrenador és en Carles Fàbrega, un exbugador del club, i s’entrenen quatre dies a la setmana.

Es necessiten dones per al femení

El femení només pot presentar-se a competicions puntuals perquè no són suficients noies per formar un equip. En aquest cas, participaran a totes regates aleatòries a les quals puguin presentar-se, sense opcions a guanyar cap títol.