Sergi Garcia (Figueres, 1991) és el readaptador físic de l’Olot, una figura clau per al bon funcionament de l’equip que ha aconseguit fer-se un lloc al cos tècnic. Graduat en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, també combina la seva feina al club de la Garrotxa amb el centre Fisioplus de Figueres.

Què representa ser el readaptador de l’Olot?

Soc al club des de fa quatre temporades. Vaig començar fent pràctiques externes del Màster de Readaptació com a ajudant del preparador físic perquè abans aquesta àrea no hi era. Vaig fer una proposta quan va acabar el curs passat i aquesta temporada hem aconseguit realitzar el treball preventiu en la dinàmica de l’equip. El club ha hagut de fer un esforç econòmic per tenir l’àrea de readaptació i prevenció de lesions, però el resultat ha sigut més que satisfactori per a tots.

El projecte de l’Olot, amb jugadors de proximitat, ho fa tot més fàcil?

Treballar amb gent de casa és més senzill. Tots ens coneixem i el tracte amb els jugadors és molt més proper. Ja no pel fet de l’idioma, sinó pel sentiment que tens pel club. Tots anem a una. A part del Peralada-Girona B, som el club de la zona amb més categoria i el que volem és estar a dalt de tot per aspirar al màxim. T’ho agafes com si fos teu.

Entre aquests futbolistes, n’hi ha un grapat d’altempordanesos.

L’Alan l’he conegut aquesta temporada perquè era fora, però la resta... En Pep el conec des de petit, en Pedro és de la meva generació i l’Hèctor el tenia com a referent. És un plaer tenir-los al camp i poder treballar amb ells.

Com combina la feina a l’Olot amb el centre Fisioplus?

Al matí vaig a Olot i a les tardes soc a Figueres. No hi ha cap mena de complicació. A Fisioplus també treballo de readaptador a l’esport per ser un centre pioner.