Raúl Garrido, des que va arribar a l'Olot el novembre de 2017, va instaurar un esquema amb tres centrals i dos carrilers de llarg recorregut com a sistema principal. La temporada passada, va ser Guzmán, un extrem de formació, qui va ocupar aquesta posició de carriler esquerre de forma habitual. Aquest estiu, va arribar al club Pep Chavarría, un jove carriler de 20 anys provinent del Figueres. Malgrat fer-ho amb el cartell de jugador de rotació per tenir fons d'armari, el figuerenc ha anat encadenant titularitats i petites estones de joc a les segones meitats a un alt nivell, fins al punt d'haver disputat més enfrontaments partint de l'onze inicial que no pas sortint des de la banqueta. «Cada vegada em sento millor. Els companys m'ajuden molt i estic responent bé quan jugo. Pensava que em costaria més jugar i adaptar-me a la categoria», valora.

Pep Chavarría ha estat convocat en 25 de les 27 jornades disputades. En 13 d'aquestes 25 jornades ha estat titular i en 7 ha sortit des de la banqueta. Cada vegada que ha participat, ha demostrat que té les habilitats i les competències per jugar a una categoria tan exigent com la Segona B, fet que ha comportat que hagi encadenat 5 titularitats en els últims 6 partits. «L'entrenador em dona molta confiança. M'ajuda molt, em corregeix els errors i això em va molt bé per millorar».

Malgrat el nivell que està demostrant el jove jugador de 20 anys actuant al carril esquerre de l'Olot, cal dir que Pep Chavarría és un migcampista de formació. La temporada passada, abans d'arribar al club olotí, Damià Abella ja el va reconvertir a lateral al Figueres. «Amb Chicho jugava de migcampista, però la temporada següent, quan va marxar a entrenar al Peralada i va venir en Damià Abella, teníem problemes al lateral i va optar per posar-m'hi a mi. Em vaig adaptar ràpidament, vaig jugar bé, em trobava molt còmode i em van arribar a convocar la selecció catalana amateur gràcies a aquestes bones actuacions al lateral», explica Pep sobre la seva reconversió.

Les bones actuacions que està encadenant Pep Chavarría també són fruit de la confiança del club garrotxí en els joves. Lluís Aspar (19 anys) i Alfredo (20 anys), dos jugadors formats a les categories inferiors de l'Olot, també estan tenint rols importants i destacats aquesta temporada i Oriol Pujadas (21) també va sumant cada vegada més minuts. De fet, aquest mateix diumenge, davant l'Atlètic Balears (0-0), el líder de la categoria, Alfredo i Pep van ser els carrilers de l'equip i van ser jugadors claus perquè l'Olot posés contra les cordes el millor classificat. «A en Lluís, a l'Alfredo, a l'Uri i a mi ens estan donant molta confiança i quan ets tan jove és molt important que sigui així», assegura.