L'Alt Empordà i la resta de les comarques gironines seguirant gaudint del MIC -Mediterranean International Cup de futbol base i de bàsquet base- per Setmana Santa durant quatre anys més, fins l'any 2023. El president de la Diputació, Miquel Noguer, va signar l'acord el passat dijous en un acte que va comptar amb el president i director dels torneigs MIC Football i MICBasketball, David Bellver i Juanjo Rovira, i alcaldes i regidors dels municipis del total de 34 seus de futbol i 7 de bàsquet d'arreu de la demarcació. A la nostra comarca, hi haurà una desena de seus per al torneig de futbol com l'any passat amb la gran novetat de Peralada.

Després que el club decidís no celebrar el ja clàssic Torneig Vila de Peralada, amb 14 edicions, el municipi xampanyer se suma a acollir la 19a edició del MIC. A més a més, Figueres tornarà a ser la seu inaugural d'un dels tornejos més importants per als joves de base. L'any 2018 es va batre el rècord amb més de 900 partits i 372 equips, de 42 països dels 5 continents. Enguany, el MICFootball se celebrarà del 16 al 21 d'abril i comptarà amb 9 categories: des de sub-12 fins a sub-19, en masculí f-7 i f-11; i en sub-19, en femení f-11. Mentre que el MICBasketball, es disputarà del 18 al 21 d'abril, amb categories masculines i femenines repartides entre U14, U16 i U18.

«Aquest any tornarem a veure els millors jugadors joves del món. Futures promeses que competiran enfrontant-se a equips de casa nostra a les 34 seus de futbol i 7 de bàsquet repartides per quatre comarques», va anunciar Noguer. Tot això es tradueix amb més de 7.000 futbolistes de països d'arreu del món i «l'oportunitat per a molts d'enfrontar-se a grans clubs amb ànim competitiu, com ja es va demostrar l'any passat. A la categoria juvenil, per exemple, el Llagostera va endur-se el títol de campió després de derrotar el Girona als penals», va afegir. El MIC també serà sens dubte una ocasió per als municipis participants, ja que genera un fort «impacte mediàtic i promocional, que és impagable. S'hi congreguen 483 equips de més de quaranta nacionalitats».