El Sea Otter convertirà de nou Girona i la Costa Brava en l'aparador internacional del ciclisme del 31 de maig al 2 de juny. Ahir es va fer a la Diputació la presentació oficial del festival, que acollirà llançaments mundials de productes d'algunes marques líders del sector de la bicicleta.

La tercera edició del festival ciclista Sea Otter Europe Costa Brava-Girona Bike Show se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny. Es renova així l'aposta per un esdeveniment internacional que en la segona edició va aplegar 50.000 visitants a la zona del pavelló de Fontajau durant els tres dies d'activitat esportiva i comercial, 400 marques que van exposar els seus productes i va comptar amb la participació de 5.230 ciclistes a la quinzena de proves de totes les modalitats que es van disputar.

La presentació es va fer a la Diputació de Girona amb la presència del president d'aquesta institució, Miquel Noguer; el delegat de la Generalitat a Girona, Pere Vila; l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i Albert Balcells, director de Sea Otter Europe.

El president de la Diputació i el Patronat de Turisme Costa Brava-Girona s'ha mostrat satisfet per la projecció mundial que representa el festival per a la marca Costa Brava i Pirineu de Girona. Noguer també ha subratllat el retorn econòmic de 2,8 milions d'euros de la darrera edició, «xifra que confirma que la inversió en aquest esdeveniment és molt positiva».

De la seva banda, l'alcaldessa de Girona va subratllar el fet que «Girona és un referent en la pràctica del ciclisme i l'arribada del Sea Otter no va ser casualitat». En aquest sentit, Madrenas va destacar que el festival aporta un valor afegit a tot el territori, i que les seves xifres acrediten que és «un projecte d'èxit que situa la ciutat en un model de qualitat i dinamització econòmica».

També Pere Vila va lloar la capacitat organitzativa del festival i va agraïr que «a les portes de la temporada turística Sea Otter Europe ajuda a posar el nom de Girona al focus del turisme esportiu, de natura i de la descoberta de l'entorn». Finalment, Balcells va destacar que el festival acollirà la presentació mundial d'alguns productes de marques líders mundials del sector de la bicicleta, fet que referma l'aposta de la indústria ciclista per l'aparador internacional en què es converteix Girona i la Costa Brava durant aquests dies.

«És un format modern, que combina esdeveniment ciclista i fira, una fórmula única a Europa, va explicar el director, qui a més va anunciar el creixement d'un 10% de la zona comercial i d'exposició. Properament, es detallarà el calendari de proves, la programació d'actes i les marques participants.