El Reial Madrid va certificar la seva dimissió en la temporada 2018/19 en tot just set dies. Temps en què ha perdut la Lliga i la Copa, tots dos trofeus a mans del Barça, mentre que anit li va arribar el torn a la Champions, el que ha sigut el seu escut protector els últims anys. Un dolorós 1-4 contra l'Ajax, la quarta derrota consecutiva a casa (a part d'holandesos i els blaugranes també els ha guanyat el Girona al Bernabéu) va ser suficient per confirmar la crisi del conjunt de Solari.

Venia el Reial Madrid de caure, sense pausa, contra el Barça. Un 0-3 a la Copa i el 0-1 a la Lliga. Dos cops consecutius que li han passat factura. Ho va aprofitar l'Ajax, que es va encarregar de neutralitzar l'1-2 de l'anada. Convençut de la seva fortalesa i -sobretot- de la debilitat del seu rival, l'equip holandès va anar per feina. L'esforç del doble clàssic va passar factura als de Solari. I això que Varane va estavellar la pilota al travesser als tres minuts. Coses d'aquest esport, però des d'aquest moment els visitants es van treure de sobre la pressió i van començar a jugar a futbol fent gala de la seva escola.

Als 7 minuts ja havien marcat el primer després d'una pèrdua de Reguilón en una jugada maradoniana de Tadic, i als 20 ja tenien el bitllet a la butxaca. Si el primer el va marcar Ziyech assistit pel serbi, el segon el va aconseguir Neres en una altra bona assistència del gran jugador de la nit. El Bernabéu es posava les mans al cap.

Per posar encara més llenya al foc, Vinicius i Lucas Vázquez es lesionaven abans del descans. Solari havia de moure fitxa i feia entrar Asensio i Bale. El gal·lès, precisament, va gaudir d'una gran oportunitat per igualar l'eliminatòria, però acabaria xutant al pal.

Tadic apareix de nou

El guió de la segona meitat va ser el previst. El Madrid es va bolcar sobre l'àrea rival, amb Benzema més participatiu i un Modric inquiet, però la pel·lícula va tenir el mateix final, sobretot quan Tadic va maquinar el tercer de la nit. Un cop brillant que va besar l'escaire de la porteria. La jugada va començar amb polèmica després que un jugador de l'Ajax impedís que la pilota sortís de banda. El VAR va entrar en acció, però ni tan sols la tecnologia va ajudar el campió. L'1-3 d'Asensio va ser un miratge i Schöne, en un xut de falta que es va empassar Courtois, va fer tocar de peus a terra el madridisme.