El sènior masculí del Grifeu-Llançà ha dormit aquest cap de setmana al capdavant de la classificació de Tercera Territorial després de la victòria contra el Fontajau, líder fins al moment de la categoria. Els homes de Pitu Company van saber patir i van forçar la pròrroga en l'útima jugada del matx (76-76). Un cop al període extra, els llançanencs van dominar la situació (9-2), i també els nervis, i en l'última jugada van anotar els dos punts necessaris per superar el bàsquet average (63-58 a l'anada) i col·locar el definitiu 85-78.

Ara depenen d'ells mateixos per aconseguir la fita de tornar a Tercera Catalana, ja que el primer classificat té el bitllet assegurat. El pròxim rival per fer-ho és el Campdevànol, el cuer.

Precisament els dos equips de Tercera, l'Adepaf i l'Escala, van guanyar. Els figuerencs es van imposar a la Cellera Amer (59-53), rival directe a la classificació, en un partit molt dur que es va decidir en l'últim període (19-11). La victòria col·loca els de Jordi Marull en una virtual tercera posició, en zones de play-off d'ascens.

Els escalencs, per la seva banda, van vèncer el Torroella (81-66) gràcies a una molt bona segona meitat (45-28) fonamentada des de l'encert des del triple. Els homes d'Albert Comas surten de la zona perillosa de la taula, i el rival que tenen just després és precisament el Torroella. Aquesta setmana contra el Quart C buscaran entrar a la zona més segura de la classificació, tot i que està tot molt igualat.

El darrer triomf de la jornada el trobem en el derbi de Tercera Territorial, entre el Castelló i l'Escolàpies. Els castellonins van fer valdre la seva bona ratxa de victòries i es van endur un duel que van guanyar durant tot el partit. D'aquesta manera els de negre escalen posicions i es consoliden a la part mitjana alta de la taula, són cinquens. Els figuerencs, molt irregulars, no es poden encantar si no es volen complicar la vida i entrar a la zona de play-off de descens.

El Vilafant, en zones de descens

El primer equip masculí del Vilafant, que juga a Segona Catalana, va punxar a casa contra el Sant Celoni (77-85) i entra de nou en zones de descens a Tercera, és dotzè, a una sola victòria del Torelló, primer equip que baixa de forma directa. Els homes de Jordi Burgas van aguantar els 40 minuts, però en el temps extra es van veure superats per uns visitants molt encertats (7-15).

Tampoc no va poder guanyar l'Escala femení en el duel directe pel lideratge virtual de Tercera Catalana contra el Blanes (49-53). Les de Susi Martí van fer una mala segona meitat (17-30) que les va condemnar a la derrota, que els allunya una mica de la possibilitat de ser primeres i d'aconseguir l'ascens de forma directa.

En el mateix grup, l'Escolàpies va perdre a la pista del Porqueres (56-37) i continua a la cua de la classificació. Les figuerenques van començar fluixes, i en la segona meitat només van poder plantar cara.

Finalment, a Segona Catalana, els dos equips de la categoria no van disputar el partit. El Roses, que viu molt la festa del Carnaval, va jugar la jornada el passat 26 de gener, en què va perdre contra el Tordera (88-34). El Vilafant va ajornar el duel contra el Roda per al diumenge 31 de març.