Són més de 600 els quilòmetres que uneixen Vitòria amb Girona per carretera. Un llarg trajecte. Amb temps suficient, mentre es fa, de fer treballar el cap. De donar-li voltes i pensar. Li va passar a Cayetano Pérez, president de l'Spar Citylift Girona. Acabava de patir a la llotja del pavelló de Mendizorrotza per acabar veient com el seu equip tornava a perdre una final davant el Perfumerías Avenida. Aquest cop, a la Copa de la Reina. El 71-79 final truncava les esperances de les gironines, incapaces de doblegar el seu gran rival i alhora botxí, al qual fa massa temps que no destronen. Un dia després, i ja més en fred, el mateix Cayetano, així com de ben segur les jugadores, han analitzat el què i el com. Però també han començat a mirar cap endavant. Perquè això no s'atura. La lliga no s'ha acabat. Tampoc l'Eurocup. Per tant, no queda cap altre camí que el d'aixecar-se i de pensar que, si no va ser possible a Vitòria, per què no ho hauria de ser d'aquí a uns mesos?

Veure que un altre cop Avenida s'imposava no ha de ser pas un obstacle per al futur més immediat. «Suposo que això ens motivarà encara més», valora el president. N'està convençut. No amaga que la decepció per la derrota a la Copa encara hi és i que no s'esfumarà així com així, però tampoc vol llançar la tovallola. «Teníem la il·lusió de dur el títol cap a Girona. Sabíem que era difícil perquè el rival s'ha reforçat fent els deures per intentar arribar a la competició en bones condicions. A nosaltres ens ha passat el que ens està passant darrerament; ens ha passat factura no estar al cent per cent físicament, però tot i això ho hem tingut molt a prop».

És el primer a reconèixer que les jugadores «estan tocades», alhora que subratlla la fortalesa mental del vestidor. «Són noies molt dures i totes tenen la il·lusió de canviar el xip ben aviat per preparar les dues competicions que ens queden. L'únic que em preocupa és l'estat físic, perquè venim d'uns partits molt durs i ens hem de recuperar». En cap moment, tot i el resultat, considera que el Perfumerías estigui a un altre esglaó i, per tant, somiar amb el títol de lliga és possible. «Per nivell les podríem haver guanyat. Hem tornat a veure que vam tenir a prop la victòria i l'equip té ganes d'aconseguir d'una vegada per totes la victòria. Sabem que a la seva pista tot és molt complicat, però hi anirem a totes. Esperem que totes estiguin aviat al cent per cent per seguir al capdavant de la classificació».

Tocarà fer-ho, a partir d'ara, sense Shay Murphy. «Evidentment que es notarà la seva baixa, perquè aportava molt de tir i des de fora el seu encert era elevat. Però hem incorporat Williams. És un perfil diferent, tot i que hem vist que ens pot donar molt. Esperem que aporti moltes coses».

De moment, a l'equip li tocarà carregar piles i recuperar-se aviat perquè entrarà en acció de nou dijous. El rival, el Lió.