Sense esperit d'equip és difícil que el joc rutlli sobre la gespa. El Peralada-Girona B va empatar ahir al migdia contra l'Espanyol B (2-2) al Municipal i encara pot donar les gràcies pel resultat final. Un punt més al sac, que és necessari però insuficient per sortir de la zona de descens. Els nois de Chicho Pèlach van tenir-ho tot de cara per endur-se la victòria davant del filial perico. Al minut 17, Àlex Pachón obria la llauna i minuts abans d'arribar al descans l'àrbitre Usón Rosel enviava el visitant Nacho cap als vestidors amb una vermella directa. D'entrada, això suposava un clar avantatge per mantenir el triomf a casa però va resultar ser tot el contrari. Sense idees ni ganes de tenir-ne, els xampanyers van permetre una remuntada ràpida i efectiva dels de David Gallego amb un home menys. Primer era Bermejo qui d'estratègia marcava amb el cap en rebre una pilota a sortida de córner. Als pocs minuts, Moha tornava a castigar amb un altre gol. El Peralada, sense reconèixer-se, va optar per atacar amb cada jugador anant a la seva. Al final, de tanta insistència va arribar l'empat de les botes d'Andzouana. Un 2-2 davant davant tot un filial com és el de l'Espanyol però que no deixa d'obrir la ferida i dubtes sobre la resposta que va oferir l'equip.

Recuperar Paik després de diverses setmanes convocat amb el primer equip va donar un respir a Chicho, que no va dubtar a posar-lo a l'onze inicial. Després del bon paper a Vila-real, Juanma Boselli també va ser l'aposta del tècnic gironí. L'uruguaià ben aviat va encarregar-se de deixar bones sensacions a l'afició enviant un xut que sortia disparat pel travesser. Si el Peralada pressionava, era clar que els de Gallego també ho farien. Immediatament, Doncel creuava una pilota enverinada que Suárez salvava enviant-la a córner. El següent va ser per als alt-empordanesos. Paik va estar a punt de veure fortuna tocant amb el cap una pilota que Boselli centrava també des de córner. Res, l'encert no estava de la seva part. Fins que Pachón va retar-lo al minut 17. Boselli va enviar un cacau des de la frontal que el porter refusava deixant una pilota morta a la petita. Pachón va llegir bé l'acció i la va engaltar per baix estrenant el marcador. L'Espanyol B va fer passes endavant per generar perill a la porteria de Suárez. Campuzano va desfer-se de la defensa xampanyera plantant-se sol davant Suárez però es va complicar massa la vida i veia com el porter sortia guanyant-li la jugada. L'asturià va haver d'intervenir diverses vegades per salvar els mobles a l'equip. Sobretot, davant la mala intenció de Doncel, que buscava el gol com un corcó. Cinc minuts abans d'arribar al descans, Nacho era expulsat per una entrada de pecat sobre Iago López. Amb un home més, els de Chicho ho tenien bé per marxar als vestidors amb tranquil·litat i gaudint d'una última gran ocasió que acabava amb un xut ras de Pachón llepant el primer pal.

A la represa, canvi radical de dinàmica. Costava de creure el que van permetre els peraladencs en qüestió de minuts. I és que el filial de l'Espanyol, amb deu homes, va desmuntar el partit als locals amb dos gols pràcticament seguits. El primer arribava a pilota aturada en la sortida d'un córner obra de Bermejo. El segon, era Moha l'encarregat de marcar. L'afició se'n feia creus i també Chicho, que va optar per introduir canvis per tal d'arreglar-ho d'alguna manera. Baró va entrar per Mario i va enviar una centrada des del lateral que connectava amb Pachón i se n'anava fora. Ja al final, era Andzouana l'encarregat de posar l'empat després d'una pilota de Giorgi.