L'exposició d'Interfren, concessionari oficial Citroën, ha estat l'escenari escollit per Grup Excursionista Capgirell de Vilajuïga per presentar la sisena edició de la cursa de muntanya Entre Castells, un dels referents de l'especialitat en el nostre país. Interfren és el patrocinador principal d'aquesta prova, que se celebrarà el cap de setmana dels 22, 23 i 24 de març.

L'esdeveniment està format per un cap de setmana ple d'activitats, en especial, les curses (Entre Castells Sprint, de 10 km; Express, de 20 km, i Trail, de 35 km) amb els recorreguts totalment modificats.

L'organització, segons expliquen Éric Torres, Gabriel Campistol i Anna Cusí, presenta aquest any dues noves propostes d'Orientació i BTT «que faran descobrir als participants noves disciplines esportives, fins ara inèdites en el format Entre Castells» i que s'afegeixen a la prova Kids per a mainada i la Fira de Muntanya i Aventura.

Aquestes noves proves se celebren el dissabte. La d'Orientació és organitzada conjuntament amb Aligots Club Esportiu. La prova puntuarà per la lliga Nord d'Orientació i el Campionat Comarcal Escolar. Les dues proves se celebraran pel paratge del Mas d'en Satlle de Vilajuïga.

Una altra de les novetats per a aquest any és la incorporació de la nova categoria Minimalista (córrer amb el mínim indispensable) en els recorreguts principals.

Aquest any, Entre Castells tornarà a tenir presència internacional amb la participació de corredors de França, Bèlgica, Dinamarca i Itàlia, a més dels corredors vinguts d'altres comunitats autònomes. «Volem que Vilajuïga sigui la capital del trail running i aventura exterior», destaca Torres, president del Club Excursionista Capgirell.