L'Espanyol ha signat una contundent victòria contra el Valladolid al RCDE Stadium (3-1) en un matí festiu per als catalans, que han celebrat el gol més ràpid de Laliga gràcies a Borja Iglesias i la primera diana en competició de l'extrem xinès Wu Lei, nou ídol periquito.

Divuit segons ha trigat l'Espanyol a encarrilar el partit contra els de Sergio González. Borja Iglesias, després d'una passada d'Óscar Melendo, ha superat Masip amb un toc elegant i precís i ha signat el gol més ràpid de la història del RCDE Stadium.

El Valladolid ha acusat el cop. De fet, Sergi Darder ha estat a punt de signar el segon gol del matí pocs minuts després. Els periquitos veien l'Espanyol de sempre: protagonista, ofensiu, amb ritme a la circulació i amb fam per signar un resultat voluminós, lluny de plantejaments conservadors.

El quadre visitant s'ha recompost a poc a poc i Sergi Guardiola, amb un malbaratament de qualitat en el regat, però no en la definició, ha examinat el posicionament de la defensa catalana. La insistència, de totes maneres, ha tingut premi. Al minut 17, Alcaraz ha aprofitat una centrada rasa i ha empatat el duel.

El partit era un altre. La superioritat de l'amfitrió s'havia diluït i el pols era tens. L'Espanyol, per la seva banda, veia minvada la seva defensa després de la lesió de David López: ha entrat Lluís. El guió s'ha regirat en diverses ocasions, amb opcions per a tots dos, sense canviar el marcador.

La millor ocasió ha arribat just abans del descans. L'àrbitre, després de consultar amb el VAR i visionar la falta de Lluís López, ha assenyalat un penal clar sobre Sergi Guardiola. Diego López ha aturat el llançament, ras i per la dreta, i ha rebut l'escalf d'estadi i dels seus companys.

L'Espanyol tenia pressa per reconduir el partit. Ha trigat deu minuts a posar-se per davant de nou. Mario Bell, molt atent al segon pal després d'una centrada, s'ha oblidat del seu rol de central i ha definit amb contundència davant Masip. El 2-1 ha deixat tocat el Valladolid i ha donat ales a l'amfitrió.

La superioritat blanc i blau va anar a més. Els de Sergio González han tingut els seus moments, com un xut ajustat al pal de Planas, però no van interrompre la inspiració local. El matí era de l'Espanyol, que buscava ampliar la seva distància, fidel al seu plantejament ofensiu.

Ho ha aconseguit Wu Llei al 65. ha deixat clar que és ràpid i elèctric, que té gana i gol. L'extrem de l'Espanyol, després d'una bona associació amb Sergi Darder, ha estrenat el seu compte realitzador a Laliga, ha posat el club català en les televisions de tota la Xina i ha enfonsat, de forma definitiva, el Valladolid.

Els compassos finals del partit en el RCDE Stadium no han fet res més que evidenciar l'hegemonia pericaa. De fet, Borja Iglesiasha estat molt a prop de sumar el quart, anul·lat pel col·legiat. El pols estava sentenciat: el resultat permet a l'Espanyol somiar amb la zona alta i el Valladolid al descens.

Fitxa tècnica:

3 - RCD Espanyol: Diego López; Rosales, David López (Lluís López, min.20), Mario Bell, Dídac Vilà; Melendo, Marc Roca, Darder; Hernán Pérez (Granero, min.59), Wu Lei (Puado, min.84) i Borja Iglesias.

1 - Valladolid: Masip; Kiko Olivas, Borja Fernández (Moyano, min.49), Joaquín (Keko, min.70); Antoñito, Anuar, Alcaraz, Nacho; Óscar Pla; Unal (Plaça, min.70) i ??Guardiola.

Gols: 1-0, min.1: Borja Iglesias; 1-1, min.17: Alcaraz; 2-1, min.55: Mario Bell; i 3-1, min.65: Wu Lei.

Àrbitre: Cordero Vega (comitè càntabre). Va amonestar Darder (min.52), Nacho (min.69) i als Borja Iglesias (min.90).

Incidències: partit corresponent a la vint-i-sisena jornada de Laliga Santander disputat al RCDE Stadium davant 20.467 espectadors. S'ha giuardat guardar un minut de silenci per Manuel Idígoras, exfutbolista de l'Espanyol.