El partit entre el Bàsquet Girona i el Marín Peixe Galego corresponent a la fase d'ascens a la LEB Or es disputarà finalment demà a les 4 de la tarda a Fontajau, i no a les set del vespre, com estava previst inicialment. Aprofitant la celebració del Duatló de Girona-TradeInn (a partir de les 10 del matí), s'han programat diverses activitats lúdiques paral·leles al duel. L'equip de Quim Costa va ensopegar en el debut en aquesta fase a la pista del Navarra (73-70) i no pot fallar contra els gallecs, que també van perdre en l'estrena. El d'avui serà el primer partit a Fontajau del Girona dins de la lligueta per pujar de categoria.

Entre les activitats programades, a partir de 2/4 de 3 de la tarda hi haurà la possibilitat de menjar a la Rocacorba Foodtruck i a més es farà un taller de manualitats, pintura de cares i l'habitual zona infantil amb inflables. Durant el partit a Fontajau hi haurà la visita del grup Fal·lera gironina, per tal d'animar i engrescar els aficionats a donar suport a l'equip.

El Girona acumula ara un balanç de sis triomfs i cinc derrotes que l'han fet baixar a la sisena posició de la lligueta, però a només un únic triomf dels líders (Alacant, Zornotza, Queso Zamorano i Villarrobledo). Al final d'aquesta fase el primer classificat pujarà directament a LEB Or, mentre que els qui ocupin els llocs entre el segon i el cinquè, s'enfrontaran en eliminatòries directes a doble partit per establir els altres dos ascensos de categoria. El rival de demà, el Marín, porta un balanç de només quatre triomfs i guanyar-lo el deixaria força allunyat.