El València s'enfrontarà amb el Barcelona a la final de la Copa del Rei del 25 de maig, després d'eliminar el Betis a la tornada de semifinals celebrada a Mestalla gràcies a un solitari gol de Rodrigo al minut 56 (1-0), que retorna els valencianistes a una final 11 anys després. Marcelino García Toral tindrà la primera final com a tècnic i el València, l'opció d'obrir de nou les vitrines amb la seva vuitena Copa. La final del 2008 va ser l'últim títol dels valencians, que podran celebrar el seu centenari com a club intentant triomfar al Benito Villamarín.

L'opció de jugar la final a casa es va esvair per als bètics, en un partit que van dominar al primer temps. Després del descans, el València va colpejar en el primer xut a porta, una jugada entre Piccini Gameiro i Rodrigo. L'internacional espanyol va decidir un guió esperat sobre la gespa. El Betis va buscar el control des de la possessió i el València ben amagat a l'espera de la seva contra.

En general, zero concessions en un primer temps en què es van anul·lar Joaquín, patint un altre dia en la seva posició de carriler, i Guedes. Com a l'anada, els majors problemes locals va arribar a pilota aturada. Una falta de Canales que va salvar Jaume i el córner posterior.

El València es va tancar massa, tot just va encertar en tres passades seguides, sense la solució de Rodrigo en la gestió dels atacs. La millor oportunitat local va ser just abans del descans i el cop a l'eliminatòria a la represa va ser també del València. Marcelino va avançar la seva pressió i amb certa sort en la juagada, Piccini va donar la passada a l'espai a Gameiro i Rodrigo va acceptar el regal per al 1-0.

El Betis, noquejat

El cop va noquejar el Betis i va enfortir les posicions del València. Setién no es va tornar boig amb els canvis, per parts amb Loren, Tello i un central com Feddal per poder rematar ja de forma desesperada als darrers alguna jugada a pilota aturada. La millor ocasió la va tenir Loren de cap en un centre de Canales, a set minuts del final, però no va patir el quadre local, fort a Mestalla, on només la Juventus ha estat capaç de fer més d'un gol. També va poder decidir l'elimintòria a la contra el València i Canales va fer l'últim intent visitant.

Comença març i Marcelino encapçala la resurrecció valencianista dels darrers anys, d'una temporada de menys a més, fins a la final de Copa, viu a la Lliga Europa i mirant a la zona noble de la lliga. El Betis, que va arribar a tenir un 2-0 a l'anada per tornar a una final 14 anys després, haurà de centrar-se en corregir el pas irregular per la zona europea de la lliga.